Таксата от един лев за зареждане на телефон е обявена

...
Таксата от един лев за зареждане на телефон е обявена
Коментари Харесай

1000 лв. глоба за плажно заведение заради такса тоалетна

 Таксата от един лев за зареждане на телефон е оповестена от " Крапец Бийч Бар " на видно за клиентите място. Това откри инспекция на Комисията за отбрана на потребителите във връзка информация в медиите, че заведението изисква възнаграждение за използването на тази услуга.

Начисляването на такса за използването на тоалетна от клиентите на заведението обаче е в нарушаване на наредбата за категоризация и за него ще бъде формиран акт в размер на 1000 лева Дадени са наставления за премахване на несъответствието, като инспекторите ще извършат следваща инспекция. 

В хода на инспекцията инспекторите са открили и че в менюто на въпросния плажен бар са посочени цените и грамажите на предлаганите храни и питиета, което допуска, че изненади при поднасянето на касовия бон не би трябвало да има.

Експертите на КЗП припомнят, че начисляването на такси от вида " празен стол ", " празна паница ", " предпочитание на клиента " и прочие е възможно, само че единствено в случай че – както в този случай – потребителят е бил авансово осведомен по подобаващ метод какъв брой ще му коства съответната услуга. Това може да стане посредством ценоразпис, в менюто, на осведомителна табела в обекта или посредством различен подобаващ прийом.

Плаж " Каваците ", на който през вчерашния ден парашут с двама души се откъсна от теглещата ги моторна лодка, е проверяван от Комисията за отбрана на потребителите, в това число и през този летен сезон, като е открито, че е налице цялата изискуема по закон предварителна информация за цените и разпоредбите, при които се дават тези услуги. По отношение сигурността компетенциите са на Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " и Изпълнителна организация " Морска администрация ". Апелът към търговците е да се съобразят с метеорологичните условия с оглед обезпечаване сигурността на клиентите при използването на услугите от подобен вид, а самите туристи да не поемат непотребни опасности за доза адреналин. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР