Такса смет в община Тунджа ще се увеличи с близо

...
Такса смет в община Тунджа ще се увеличи с близо
Коментари Харесай

С 14% скача такса смет в община Тунджа

Такса боклук в община Тунджа ще се усили с близо 14 % през идната година. Размерът ще бъде друг за всяко от 44-те села, според от количества и периодичност на транспортиране на отпадъците.

Прогнозната проект сметка за идната година е по-висока с над 173 000 лв.. Причините са сложни като една от тях е по- честото транспортиране на отпадъците, уточни кметът на общината Георги Георгиев.

" Другата причина за завишаването на разноските е количеството планувани боклуци, които ще бъдат извозени до районния център за ръководство на отпадъците. Тенденцията е към увеличение непрестанно. Само едно съпоставяне - когато преди 8 години стартирахме проведено сметосъбиране и сметоизвозване началните количества бяха към 3000 тона на година, в този момент са към този момент над 6 000 тона ", добави той.
свързани новини3264на 10.10.2021
От идната година се покачва и размерът на наложителните отчисления, които общините дължат по Закона за ръководство на отпадъците, като се планува за звук депониран боклук таксата да стане 95 лева, предава БНР.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР