Такса Смет няма да се увеличава за гражданите. Това заяви

...
Такса Смет няма да се увеличава за гражданите. Това заяви
Коментари Харесай

Запазват стойността на такса Смет“ за 2020 г. в София

Такса " Смет " няма да се усилва за жителите . Това съобщи зам.-кметът по екология в общината Йоана Христова. По думите й за разчистване на София за 2020 година са избрани 217 166 644 лева Това е с 5.4% повече спрямо 2019 година, сподели Христова.

Това стана на конференция, на която тя разгласи, че от Столична община разгласяват план на план-сметката и доклада на дейностите за 2019 година за чистотата на столицата, както и плануваните разноски и действия за 2020 година
 Очаква се повдигане на локалните налози, предвижда Петър Ганев
Очаква се повдигане на локалните налози, предвижда Петър Ганев

По думите му повода за това е, че налозите постоянно се подвигат след избори, а към този момент има и няколко такива поръчки

От показаните числа излиза наяве, че разликата по отношение на предходната година е 5,4% - в план-сметката за 2020 година са планувани 217, 166 644 млн. лв.. Увеличение с 66 млн. лв. има за събиране на битови боклуци и превозване до мястото им за неутрализиране.

Увеличение от 1 млн. е планувано за разделно събиране на едрогабаритни боклуци от семействата .
 Борисов отвоювал чистотата на София от Румен Гайтански-Вълка
Борисов отвоювал чистотата на София от Румен Гайтански-Вълка

По думите му София е по-чиста от Берлин от 10 години

Предвиждат се 3,230 млн. лв. за отчисление по Закона за ръководство на отпадъците - резервира се количеството депонирани боклуци, само че през 2020 година се усилва размера на таксата .

Освен това 85,2 млн. лв. са планувани за поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане. Това е с над 8% повече, посочи Христова.

Улиците с всеобщ градски превоз и вътрешнокварталните улици ще се мият четири пъти годишно . Площта им е 76 653 дка. С автоцистерна с дюзи 24 пъти годишно ще мият всички улици, което е още 290 000 дка.

С 83% усилваме общомашинното миене на улиците. В допълнение към това сме възнамерявали със 7 % повече от 2019 година да бъдат изметени машинно улиците на София.
 Монтират първата станция за следене на чистотата на въздуха в София
Монтират първата станция за следене на чистотата на въздуха в София

До края на годината те би трябвало да станат 22

За поддръжка на междублоковите пространства, запазвайки наложилата се към този момент децентрализация предвиждаме увеличение на регионите с 200 000 - стават 8,2 млн. в които влизат профилираните звена на регионите - косене и цялостна поддръжка на междублоковите пространства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР