Такса от 4 лв. на автомобил събират за паркиране до

...
Такса от 4 лв. на автомобил събират за паркиране до
Коментари Харесай

Въведоха 4 лв. такса за паркиране под дърво в Черноморец

Такса от 4 лева на автомобил събират за паркиране до плаж „ Тополите “ в Черноморец. В подмяна на сумата обаче колите на летовниците остават на процедура под дърветата, защото действителен паркинг на това място няма, заяви Нова телевизия.

„ Смятам, че да ни бъде взимана такса за нещо, което не съществува не е вярно. Това са пари за нищо”, съобщи една от пострадалите.

Оказва се, че пътят към плажа, както и спонтанният паркинг, се намират в частен парцел, който е със статут на земеделска земя. Кметът на Черноморец Росен Деспов изясни, че сега е почнала инспекция, която би трябвало да откри дали статутът му е заменен. Ако има смяна, това би означавало, че в парцела не може да се прави никаква друга активност с изключение на преправка на земята.

Той съобщи, че въпросният път не съществува в кадастъра. „ Дори тази алея да бъде построена, тя няма да реши казуса с паркирането, тъй като тук няма общински терен”, споделя Деспов. Същевременно, това е единственият път за плажовете на къмпинг „ Градина “.

Кметът прибавя, че в тези терени има аграрни пътища, които не са възобновени и процедурата по това би била дълга.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР