Такса „интернет от 40 лв. на ден в хотел по

...
Такса „интернет от 40 лв. на ден в хотел по
Коментари Харесай

40 лв. на ден такса „интернет” в хотел по Черноморието на "Елените"

Такса „ интернет " от 40 лева дневно в хотел по Черноморието - за това алармираха фенове на NOVA. Цената на екстрата не е била оповестена авансово в онлайн офертата за отмора. Колко нараства една отмора от първия до последния клик - ревизира Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ".

Според последните данни на Европейска комисия 2/3 от уеб страниците за резервации в Европа заблуждават потребителите. От 352 тествани платформи в 235 цените не са достоверни, откриха контролните органи. Най-често в процеса на запазване към цената се прибавят спомагателни детайли, без потребителят да е получил ясна информация за това. А в 1/3 от случаите първичната цена се разграничава от крайната.

Атрактивна оферта за морска отмора на добра цена притегля Елена Гаджева при започване на месеца и тя прави онлайн резервация. Избира комплекс с жилища в Елените. Според предлагането в цената са включени всички екстри. Впоследствие обаче се оказва, че интернетът и паркингът напълно не са безвъзмездни. Достъпът до световната мрежа коствал 40 лева за 24 часа, а паркомястото - 12 лева

Сред необявените такси е и тази за имуществени вреди - в размер на 100 лева, и то без да е посочено при какви условия се удържат пари от депозита.

Така евтината отмора за Елена се оказва солена. След като „ скритите " такси излизат нескрито тя и фамилията й търсят връзка с хотела.

Обясниха, че ще бъде направена инспекция и се извиниха за породеното стеснение. След известно време взех решение отново да ревизира и се оказа, че към този момент ги има ясно и тъкмо упоменати в общите условия на резервацията, споделя Елена.

Според Комисията за отбрана на потребителите в тази ситуация става дума за нелоялна комерсиална процедура. Това дава съображение за санкциониране на хотела, изясни ръководителят на контролния орган Димитър Маргаритов.

Експерти в онлайн резервациите поучават деликатно да проследим тъкмо какво включват офертите преди дефинитивно да натиснем бутона „ резервира ".

Освен всичко останало, такса „ интернет " от 40 лева дневно не е добра реклама по време на рецесия, разясняват от сектора. Но въпреки всичко, в случай че е ясно оповестена, е въпрос на избор от самите туристи и в такава обстановка нарушаване няма.

Наред със „ скритите " такси в резервацията Елена открива и редица „ скрити " условия. Като да вземем за пример - тези за отвод от почивката. Според офертата анулацията е безвъзмездна. При потвърждението обаче се оказва, че това важи, единствено в случай че клиентът се откаже от почивката минимум 5 дни авансово. След това се удържал предплатен депозит в размер на 30% от цената на ваканцията.

„ Скрити " се оказват и изискванията за прилагане на паркинга. Освен, че се заплаща в допълнение, той не бил обезпечен. Гостите на хотела можели да го употребяват единствено при съществуване на свободни места.

При инспекциите контролните органи откриват и разминавания сред фотосите в обявите и гледката онлайн, както и нарушавания при нападателни рекламни анонси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР