Такова решение, ще бъде нарушение на договорните условия, заяви шефът

...
Такова решение, ще бъде нарушение на договорните условия, заяви шефът
Коментари Харесай

Газпром: Спираме доставките на газ, ако Европа наложи таван на цените

Такова решение, ще бъде нарушаване на договорните условия, съобщи шефът на съветския енергиен гигант Алексей Милер

Въвеждането на таван на цените на съветския газ в Европа, в случай че бъде взето такова решение, ще бъде нарушаване на договорните условия и ще докара до преустановяване на доставките. Това съобщи в неделя шефът на съветския енергиен колос " Газпром " Алексей Милер, представен от организация " Спутник " и.

" Ние се ръководим от подписаните контракти. Разбира се, сходно едностранно решение би било в нарушаване на основни условия на контракта, което ще докара до преустановяване на доставките ", сподели Милър пред съветската телевизия " Россия 1 ".

На 6 октомври Европейският съюз вкара осми пакет от наказания против Москва, който, наред с други неща, дефинира рамка за ограничение на цената на импортирания по море съветски нефт на равнище, координирано от съдружниците от Г-7. Мярката влиза в действие от 5 декември за суровия нефт и от 5 февруари за рафинираните петролни артикули. Някои страни от Европейски Съюз, в това число Унгария, бяха изключени от сходни ограничения, защото внасят съветски нефт по тръбопроводи.

В края на септември министрите на енергетиката на 15 страни от Европейски Съюз изпратиха взаимен апел до Европейската комисия, в който се оповестиха за въвеждане на таван на цените за целия импорт на газ в Европейски Съюз, без значение от неговия генезис, за ограничение на повишаването на силата. Окончателно решение за газа към момента не е взето.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР