Такова отношение ли заслужават пострадалите от наводението в Карловско?В първите

...
Такова отношение ли заслужават пострадалите от наводението в Карловско?В първите
Коментари Харесай

Посъветваха пострадала от наводненията в Карловско да подпре къщата си с... дърво от реката

Такова отношение ли заслужават потърпевшите от наводението в Карловско?

В първите дни на септември няколко села в Карловско бяха наранени от тежки наводнения. Потопът нанесе съществени вреди, а възобновяване... то евентуално ще продължи най-малко година. Сърцати хора се сплотиха в помощ на потърпевшите и се втурнаха да оказват помощ на бедстващи в засегнатите села. Знайни и незнайни специалисти също вършат огледи на място, някои дават положителни препоръки на бедстващите, чиито къщи са рухнали, а други се гаврят с тях.

Генка Сиркьова твърди в обществената мрежа Facebook, че преди дни инж. Гостиловски и съпътстваща го млада жена са минали на оглед да установяват в какво положение е бащината й къща. Тя споделя, че първоначално те не се показали кои са. Наложило се дамата да тича след тях, с цел да разбере, че са наети от Община Карлово да създадат оглед. 

Инженерът и съпътстващата го жена посъветвали Генка да подпре ъгъла на къщата си. " Попитах с какви средства и по какъв метод ще стане това " подпиране ". Инж. Гостиловски отговори: Виж какъв брой дървета Ви е докарала реката. Отрежи едно дърво и я подпри! ", написа Сиркьова към обявата си.

" Възмутена съм от наглото, присмехулно и ехидно отношение на инж. Гостиловски и съпътстващата го млада жена, която с ехидна усмивка съобщи, че имаме да подпрем единствено едно " ъгълче " на къщата. Това ли заслужаваме ние - потърпевшите от наводнението? Нагло и присмехулно отношение на хора, които страната ни изпраща. Всяка година, като добросъвестни жители на Държавата ни, плащаме налози. А къде е в този момент Държавата? Изпраща ни хора с безочливо и присмехулно отношение и ехидни усмивки ", добавя Генка.

Публикацията на Генка, споделена в мрежата, е видяна от карловката Стефка Георгиева. Нейна инспекция открила, че инж. Гостиловски и съпътстваща го млада жена не са изпратени от Държавата.

" След направена информация откривам, че инж. Гостиловски е притежател и шеф на 4 компании от Пловдив, които се занимават с планиране, оценяване, строителство и други По всяка възможност, общината е наела компания на инж. Гостиловски, която да направи строителна оценка на вредите. Ако цената, която би трябвало да заплати общината за осъществяване на тази услуга е до 10 000 лева, според Закон за публичните поръчки, не е належащо да се афишира социална поръчка, т.е. кметът има право да подписа контракт за осъществяване на активността. Но може да подписа контракт с всяка компания на инж. Гостиловски поотделно ", написа Георгиева и добавя:

" Така, че в случай че има някакви въпроси във връзка с оценката или недоволството от наглото и безконтролно отношение на въпросния инженер и неговата служителка, би трябвало да се търси отговорност от общината и от този, който е сключил контракта с компанията на инж. Гостиловски! Държавата НЯМА нищо общо! ".



Ето го и въпросното " ъгълче " и многото дърва, откъдето Генка Сиркьова може да си отреже за конзола.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР