Такова ликуване общинарите в Истанбул не помнят от много години.

...
Такова ликуване общинарите в Истанбул не помнят от много години.
Коментари Харесай

Имамоглу обеща: град без клаксони, предимство за пешеходците и премахване на разхищенията

Такова тържествуване общинарите в Истанбул не помнят от доста години. Церемонията по встъпването в служба на новия кмет на Истанбул Екрем Имамоглу прерасна в оживен протест.
 Екрем Имамоглу БГНЕС
В неделя Имамоглу за повторно завоюва кметския пост, който му бе лишен след касирането на изборите през март. Този път той победи с преднина от към 800 хиляди бюлетини /54,21 на 100 съгласно неофициални резултати/ против претендента на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Бинали Йълдъръм /44,99 на сто/.
 Екрем Имамоглу БГНЕС
Имамоглу в следобедните часове получи за повторно кметските пълномощия от регионалната изборна комисия. Съпругата му Дилек и съветниците придружаваха новия градоначалник на 16-милионния мегополис. -->
 Екрем Имамоглу БГНЕС
Пред постройката на Истанбулската огромна община в Сарачхане хиляди хора чакаха Имамоглу, площадът бе почернял от хора - млади, възрастни, мъже, дами.

Хиляди хора приветстваха Имамоглу с дълго нестихващи възгласи " Всичко ще бъде доста хубаво " /предизборния девиз на Имамоглу/ и " Добре пристигнал, кмете, ние сме с теб ".
В тирада пред натрупалото се многолюдно голям брой Имамоглу благодари на истанбулци за високото доверие.
 Екрем Имамоглу БГНЕС
" Всички дружно поправихме вредата, която бе нанесена на нашата народна власт ", сподели Имамоглу. " В сходство със законите ще систематизирам богатствата на 16-милионния Истанбул. Ще се посветя на децата и младежите в този град. Ние нямаме лукса да губим време, би трябвало да работим през деня и нощем. Искам да ми помогнете, с цел да възродим дружно този град ", сподели той.

Новият градоначалник даде обещание да изкорени партизанщината, разхищенията, корупцията, както бе заречен в предизборната акция.

Имамоглу уточни и някои правила, които по думите му ще се вкарат в Истанбул: " Няма да има повече клаксони , водачите няма да изхвърлят през прозорците на колите си отпадък, пешеходците ще имат преимущество на пътя, ще превърнем нашия град в цивилизован град с волята и напъните на всички ", изброи той няколко правила, които медиите дефинираха като " Законите на Имамоглу ".

Интересен подробност е, че Имамоглу и екипът му при встъпването в служба извършиха молитвен обред, четейки предопределена за случая мюсюлманска молитва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР