Такова ликуване общинарите в Истанбул не помнят от много години.

...
Такова ликуване общинарите в Истанбул не помнят от много години.
Коментари Харесай

Новият кмет на Истанбул обеща град без клаксони и премахване на разхищенията

Такова тържествуване общинарите в Истанбул не помнят от доста години. Церемонията по встъпването в служба на новия кмет на Истанбул Екрем Имамоглу прерасна в оживен протест.

В неделя Имамоглу за повторно завоюва кметския пост, който му бе лишен след касирането на изборите през март. Този път той победи с преднина от към 800 хиляди бюлетини /54,21 на 100 съгласно неофициални резултати/ против претендента на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Бинали Йълдъръм /44,99 на сто/.

Имамоглу в следобедните часове получи за повторно кметските пълномощия от регионалната изборна комисия. Съпругата му Дилек и съветниците придружаваха новия градоначалник на 16-милионния мегополис.

Пред постройката на Истанбулската огромна община в Сарачхане хиляди хора чакаха Имамоглу, площадът бе почернял от хора - млади, възрастни, мъже, дами.

Хиляди хора приветстваха Имамоглу с дълго нестихващи възгласи "Всичко ще бъде доста хубаво " /предизборния девиз на Имамоглу/ и "Добре пристигнал, кмете, ние сме с теб ".

В тирада пред натрупалото се многолюдно голям брой Имамоглу благодари на истанбулци за високото доверие.

"Всички дружно поправихме вредата, която бе нанесена на нашата народна власт ", сподели Имамоглу. "В сходство със законите ще систематизирам богатствата на 16-млионния Истанбул. Ще се посветя на децата и младежите в този град. Ние нямаме лукса да губим време, би трябвало да работим през деня и нощем. Искам да ми помогнете, с цел да възродим дружно този град ", сподели той.

Новият градоначалник даде обещание да изкорени партизанщината, разхищенията, корупцията, както бе заречен в предизборната акция.

Имамоглу уточни и някои правила, които по думите му ще се вкарат в Истанбул: "Няма да има повече клаксони, водачите няма да изхвърлят през прозорците на колите си отпадък, пешеходците ще имат преимущество на пътя, ще превърнем нашия град в цивилизован град с волята и напъните на всички ", изброи той няколко правила, които медиите дефинираха като "Законите на Имамоглу ".

Интересен подробност е, че Имамоглу и екипът му при встъпването в служба извършиха молитвен обред, четейки предопределена за случая мюсюлманска молитва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР