Такива мостове като в Генуа вече отдавна не се строят,

...
Такива мостове като в Генуа вече отдавна не се строят,
Коментари Харесай

Експерти: Такива мостове като в Генуа вече отдавна не се строят

Такива мостове като в Генуа към този момент от дълго време не се строят, защото този вид структура е доста сложен за поддържане. Това съобщи в утринния блок на Bulgaria on air инж. Марин Гергов във връзка с вчерашния инцидент с рухналия виадукт в Италия.

,,Нещата зависят и от манталитета, т.е. построява се нещо доста скъпо, само че не се отделят средства за неговата поддръжка, а единствено се експлоатира. Това също е проблем``, добави още Гергов.

По думите му друга съществена неточност е била неналичието на наблюдаване от страна на техническите специалисти, тъй като въпреки всичко става дума за мост на повече от 50 години, написа novini.bg.

От своя страна ръководителят на Камарата на инженерите в капиталовото планиране Иван Каралеев съобщи, че по всяка възможност е имало разяждане на метала, която не е била видяна от експертите по поддръжка.

,,В тази връзка желая да посоча, че стартира реорганизация на нашите виадукти. Много вярно постъпиха институциите, като предизвикаха реорганизация на тези пътни артерии``, добави още той.

,,Много значително е, че Камарата на инженерите подава сигнали за проблематични уреди. Подаваме информация до съответните органи. Оказваме подпомагане и сигнализираме за възможни инциденти``, приключи Каралеев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР