Такива хеликоптерни площадки ще бъдат изграждани близо до големи болници

...
Такива хеликоптерни площадки ще бъдат изграждани близо до големи болници
Коментари Харесай

Планират изграждане на площадка за медицински хеликоптери в Русе

Такива хеликоптерни площадки ще бъдат изграждани покрай огромни лечебни заведения в няколко града у нас

Министерството на здравеопазването приготвя социална поръчка за построяването на хеликоптерни площадки в лечебни заведения в разнообразни градове, където да могат да кацат така наречен медицински хеликоптери. Планира се да има такива площадки в Русе, във Велико Търново, в Добрич, във Варна, в Бургас, в Сливен, в Ямбол, в Плевен, съобщи на конференция в Добрич служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, заяви Българска телеграфна агенция.

Говорим за хеликоптерни площадки, които да са покрай съответните лечебни заведения, не където ще престояват хеликоптерите. В момента изготвяме заданието за публичната поръчка, тъй като Министерството на здравеопазването ще построява тези хеликоптерни площадки. Изчаквам специалистите от министерствата на защитата и на превоза да уточнят тези специфики къде и по какъв начин би трябвало да кацат тези хеликоптери, добави министърът.

Предвижда се в началото два хеликоптера за медицински потребности да бъдат взети на лизинг, до момента в който дойде през декември първият закупен, сподели още Меджидиев. За тези два хеликоптера ще има две оперативни бази - едната ще бъде в Долна Митрополия, другата - в София, подсети здравният министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР