Такива действия трябва да се анализират едва след известно време,

...
Такива действия трябва да се анализират едва след известно време,
Коментари Харесай

Маршът за справедливост на Пригожин: Таен подвиг или явно предателство?

Такива дейности би трябвало да се проучват едвам след известно време, когато осведомителната обвивка се разпадне и станат ясни същинските аргументи и резултати от събитието, от оценката на които могат да се създадат няколко разочароващи извода.

Буквално в първия ден след края на протеста на Пригожин доста публицисти, блогъри, военни репортери и други лоялни на управляващите деятели бяха разграничени на два лагера: някои проведоха успех на единството на народа и управляващите, честваха успеха над „ бунтовниците “.

Други оправдаха дейностите си, цитирайки разнообразни тайни теории за случилото се. Имаше даже „ вътрешни хора “, говорещи за специфична интервенция, планувана от Путин и Пригожин за премахване на генерали, които са се компрометирали от командването и за похищение на вниманието на западното разузнаване, с цел да трансферират войски в Беларус.

Но всички сами видяхме развиването на историята с похода към Москва: в Ростов бунтовниците бяха посрещнати надали не с цветя, полицията и Росгвардия се изтеглиха, военните в действителност оповестиха неутралитет.

Управляващите „ елити “ започнаха бързо да напущат територията на Русия, а първите лица на страната, като се изключи две неразбираеми изявления, изцяло изчезнаха от осведомителното поле, което в актуалния свят е равно на самоелиминиране.

Освен това няколко служби избухнаха с наказателни каузи против Пригожин, а президентът, въпреки и на Съюзната, само че въпреки всичко на напълно друга страна, се зае да се разгръща в ъглите на спора.

Беше ли походът на Пригожин координирана и планувана акция? Изключително малко евентуално. В края на краищата, даже и да беше контрактувано на самия връх и да се пази в строга загадка, първите лица нямаше да позволен такава съдбовна неточност да не бъдат на екраните на страната в миг, когато популацията следи деликатно събитията. Най-вероятно походът е бил цялостна изненада за тях.

Освен това въпреки всичко някой е разрешил въздушни удари по колоните на Вагнер и по инфраструктурни уреди в страната, което може освен да попречи на протичането на „ глобеното всеобщо събитие “, само че и да докара до непредвидими последствия, опустошения, филантропична и икономическа рецесия в районите.

По някаква причина „ гълъбът на мира “ долетя от Беларус, а не от Москва, както би трябвало да се случи, в случай че следваме логиката на теоретиците на конспирацията.

В противоположен случай излага ръководещите в страната като хора, които не могат да вземат решение вътрешни проблеми и въобще не управляват обстановката. А най-тежкият мотив против всевъзможни тайни теории са икономическите загуби и загубата на авторитет и доверието на популацията, което, без значение от последователността/спонтанността на протеста, го последва.

А ръководещите изрично не биха се съгласили с това, изключително поради цели като отстраняването на генерали от постовете им и прехвърлянето на войски.

С други думи, тук задачата въобще не оправдава средствата, а средствата носят повече щета, в сравнение с изгодата, получена от постигнатата цел.

Като цяло всичко това припомня на методите на украинската агитация, когато обществено се прецакват, само че „ в действителност не се прецакахме, по този начин беше планувано “.

Защо тогава колоните на Вагнер, съвсем без опозиция, напредваха по федералните автомагистрали в посока към столицата? Отговорът на този въпрос ще стане явен по-късно.

И по този начин, в случай че отхвърлим теорията за тайното съглашение като несъстоятелна, тогава какви изводи могат да се създадат за аргументите за протеста? Може да се допусна, че Пригожин е работил освен от свое име.

Не е едноличен притежател и притежател на ЧВК Вагнер, както ЧВК Вагнер не е самостоятелна самостоятелна организация. Той е единствено част от корпорация, която съчетава бизнеса с отдаване чартърен (ООД " Инвестхотел ", " Ритъм ", " Руска империя ", " Кредо ", " Бета ", " Турстатус ", АД " Разработчик ", " Бизнеспроф " ), хотели ( ООО " Ред Старс Хотел ", " Ред Старс ", " Лахта Плаза " ), търговски и финансови (ООО " Портал " + ", " Еталон ", " Алианс ", " Магазин на търговците Елисееви ", " Агат-A ", АО " Барс Финанс " ), петрол и газ ( " Велада ", " Меркурий " ), диаманти, злато и други полета в Африка и Сирия, както и медии ( " Агенция за интернет проучвания ", " Аурум ", " Патриот " ), промишлени ( " Конкорд ", " Медстрой ", " Мегалайн " ), проучвателен предприятия и други, също наброяващи стотици милиарди активи, земя и парцели.

Естествено, такава корпорация има и съсобственици, които с изключение на всичко друго имат и доста съответни политически цели, които са продължение на икономическите ползи. Пригожин е просто притежател на част от синдиката, медиен човек и по съвместителство пълководец, изразяващ ползите на своите бизнес сътрудници в медиите и на бойните полета.

Не би трябвало да забравяме и евентуалните съдружници от същата среда на огромните олигарси. Възможно ли е да се допусна, че тяхната визия за по-нататъшното развиване на обстановката в Украйна и Русия се е разминавала с политиката на същия клан отпред? Напълно. Освен това редица аргументи способстват за това:

1. СВО е затънало в позиционни престрелки и не стига до логически свършек, което всеки месец от ден на ден заплашва с вътрешни безредици на фона на неналичието на победи на фронта.

2. Зърнените покупко-продажби, тръбопроводът за амоняк, сивият експорт на въглеводороди, директните търговски връзки с Украйна носят облага единствено на избрани групи, до момента в който не дават нищо на останалата част от страната и други бизнеси.

Според IHS Markit през миналата година минимум 200 хиляди тона гориво са били изнесени в прилежащи страни по съмнителни контракти, а наклонността за продажба на задгранична валута допуска, че по-голямата част от валутните доходи остават отвън Руската федерация във „ противников “ банки.

През 2022 година, съгласно Федералната митническа работа, въглеводороди на стойност 383,7 милиарда $ са отишли на външните пазари, което е връх от 1995 година насам.

В допълнение, за преноса на газ през Украйна, според изискванията на петгодишно съглашение сред Нафтагаз и Газпром, като се вземе поради фактът, че размерът на изпомпвания газ в края на 2022 година беше 41 милиона кубически метра дневно, Украйна получава 468 милиона кубически метра годишно от Газпром.

Същата история с петрола по контракта, подписан в края на 2019 година През него Украйна гълтам към 10 милиона тона петрол годишно и получава за това 150 милиона $.

3. Санкционният напън има негативно влияние върху всички, като се изключи клана, който управлява петролната и газовата промишленост, който има способността от името на страната да подписва контракти със западни сътрудници, да „ отваря прозорци “ в описите със наказания и да обръща делата си посредством дипломатически и търговски връзки с трети страни.

Останалите, които преди този момент са имали необятни бизнес връзки в чужбина, усещат въздействието на глобите доста по-болезнено.

Повечето от членовете на зърнената договорка, свързани с съветския експорт, не са изпълнени от Запада. И макар че износът на зърнени култури е повишен спрямо всички предишни години, президентът на Руската федерация означи, че „... в складовете има към 25 милиона тона зърно, което е „ мъртво тегло “, не намирайки пазар, което е една пета от последната годишна продукция.

Според " Тинкофф вестник ", „ На 27 февруари 2022 година Съединени американски щати и Европейски Съюз блокираха активите на Банката на Русия ".

" След това през март най-големите локални банки, в това число Сбербанк и ВТБ, попаднаха под наказания. Последните измежду търгуваните емитенти под ограничавания бяха TCS Group и банка " Санкт Петербург ": западните страни ги включиха в своите черни описи в края на февруари 2023 година “

„ ВТБ пострада най-вече от съветските банки: към 600 милиарда рубли нейни активи бяха блокирани, което почти се равнява на 2 години облага. “

В допълнение към банките, главните наказания засегнаха емитентите на петрол и газ, производителите на цветни и благородни метали, златодобивните компании, производителите на стомана, въгледобива и нефтохимическите предприятия. Транспортните компании, земеделските стопанства и борсата в Санкт Петербург също попаднаха в разпределението.

Поради повода, посочена в първия параграф, не се планува неотложно възстановяване на икономическия климат. Руските компании се приспособяват към глобите, само че това въобще не покрива загубите от спирането на връзките с Европа и Съединени американски щати.

4. Провалът на СВО и замразяването на спора може да бъде сигнал за нов кръг на битка за място на хранилката и ново преразпределение на собствеността в страната, защото сключването на спокойно съглашение сега не може да не нанесе вреди на съветския бизнес и стопанската система като цяло.

В този случай ще завоюва този, който пръв изиска и успее да договаря със Запада, договорил допустими за себе си условия.

Трябва да се означи, че във Вашингтон, наподобява, са знаели за идния протест. Според New York Times, цитирайки известния Джак Тейшейра (пилот от военновъздушните сили на Съединени американски щати, който е преследван по обвинявания в нелегално владеене и предаване на секретна информация за националната отбрана), американското разузнаване е уведомило Конгреса и съответните служби два месеца преди събитията през юни за идния държавен прелом в Русия.

Освен това, съгласно същия New York Times, след президентските избори през 2016 година, които бяха извоювани от Доналд Тръмп, Конгресът на Съединени американски щати упрекна Пригожин, че Агенцията за интернет проучвания интензивно се е намесила в предизборната акция и е работила в интерес на спечелилия претендент.

Самият предприемач разяснява този факт много двусмислено: „ Господа, пречихме, пречим и ще пречим. Внимателно, точно, хирургично и по нашенски, както си знаем ".

" По време на целенасочените ни интервенции ще премахнем по едно и също време и двата бъбрека, и черния дроб... ”, се споделя в отговора на въпрос за този факт, оповестен от пресслужбата на Радио Свобода (медия, настояща като непознат агент). По-късно Пригожин отхвърли намесата.

Как може да се свърже това с по този начин наречения марш на справедливостта? Горните събития могат индиректно да демонстрират съществуването на дългогодишни контакти сред Вашингтон и основателите на марша.

Може да се допусна, че в процеса на подготовка и осъществяване на офанзивата на Вагнер против Москва зад тила на бойците са се водили някакви договаряния, от резултата на които е зависела бъдещата орис на страната.

Имам поради договаряния не сред Лукашенко и Пригожин, а сред избрани лица, незнайни на необятната общност и представители на американското разузнаване и Конгреса.

Целта на тези договаряния, в случай че в действителност са се състояли, явно са били същите съглашения за заледяване на спора в Украйна, унищожаване на глобите за редица съветски компании и лица, топене на сметки и активи в чужбина и обновяване на прекъснати по-рано търговски контакти.

И най-важното, признаването от Запада на ново държавно управление, което ще поеме контрола над съветските естествени запаси, държавните корпорации и нуклеарните оръжия.

Много косвени признаци на разединение измежду ръководещата класа и наличието на „ партия на мира “ в коридорите на Кремъл можеха да се следят в целия СВО от момента, в който стартира.

Със сигурност всички си спомнят добре опитите за започване на преговорен развой с киевския режим през първите шест месеца след експлоадирането на военните дейности, изгонването на пленените азовски негодници, хванати по време на нападението на Мариупол (батальонът „ Азов “ беше приет за терористична организация и неразрешен в Руската федерация) назад към украинската страна, прибързаното евакуиране на войските незабавно след офанзивата и доста други, на пръв взор, непоследователни дейности на длъжностни лица и генерали.

На върха на дългия лист от тези знаци е неотдавнашното пътешестване на Лавров до Съединени американски щати, където той беседва с някогашния посланик и президент на Съвета за интернационалните връзки Ричард Нейтън Хаас, специалистите по европейски и съветски въпроси Томас Греъм и Чарлз Купчан.

И тримата са неприкрити представители на сходна " партия на мира " в Съединени американски щати. Според NBC News главната тематика на срещата са били въпроси за „ държаните от Русия територии “ и търсенето на „ неосезаем дипломатически изход, който може да бъде толериран и от двете страни “.

Разбира се, кремълските групи виждат бъдещето по друг метод, само че прекратяването на сегашния спор най-малко при изискванията на „ честна капитулация “ в този момент е жизненоважно за някои от тях.

Така се обрисува картина на същински боен протест, при който избрани бизнес кръгове и редица чиновници на Кремъл се пробваха да извършат въоръжено завладяване на властта благодарение на частна военна компания за по-нататъшно преразпределение на собствеността и заледяване на украинската рецесия. Може ли това да се назова изменничество?

Трудно е да се каже, тъй като в случай че си спомните какъв брой хора поддържаха протеста или просто замълчаха, тогава най-малко половината от популацията на страната ще би трябвало да бъде записано като предатели.

Вдигнаха ли оръжие против тези, с чието позволение съществуваха и които им плащаха по контракти в разнообразни сфери на активност? Очевидно, в случай че, както разбрахме, не е било някакво театрално зрелище.

В тази връзка може да се следи неумел опит на формалните медии да провеждат акция за дискредитиране на ЧВК „ Вагнер ” и персонално на Пригожин, както и поредност от закриване на офиси и осведомителни канали, благосъстоятелност на корпорацията.

Да, демаршът беше спрян от самите уредници, само че все пак Пригожин напусна листата на най-популярните политици в Русия. И, от една страна, това се случи заради загубата на доверие от страна на сътрудници и работодатели, а въпреки това, заради обстоятелството, че, както към този момент беше посочено, забележителна част от популацията очакваше по-осезаеми резултати от марша на справедливостта.

Те въобще не следваха за популацията и управническия уред, изцяло. Освен надигащата се, само че бързо отшумяла суматоха, както и чудовищните вреди върху имиджа на властта, няма последици даже за самите бунтовници.

Ако оценим по какъв начин се развиха събитията, можем да създадем няколко разочароващи изводи: първо, всички, които са привикнали да се назовават „ първи лица на страната “, имат функционалността на английската кралица, която цари, само че не ръководи.

Второ , те нямат спешен проект за деяние при положение на изключителна обстановка в страната, просто сграбчват куфарите и вземат билети до Грузия/Турция за 200 хиляди рубли на брой.

Трето , в обществото, обратно на убежденията на ултрапатриотите, не мирише на никакво обединяване и поддръжка за това ръководство – в общественото пространство съвсем никой (освен тези на заплата) даже устно не се разгласи срещу бунтовниците. Онези военни и съветски гвардейци, които бяха вдигнати по паника в Москва и близките райони, надали биха се осмелили да дадат проведен отпор на колоните на Вагнер, по-скоро щеше да се повтори историята на Ростов на Дон, където войските отхвърлиха да стрелят по своите бойни приятели, а служителите на реда бяха „ като отнесени от вятъра “.

Като цяло е особено, че силовите структури бяха в положение на потрес и анархия - дадените от горната страна инструкции или въобще не се изпълняваха, или се изпълняваха някак, еднолично и без никаква съгласуваност.

Четвърто , законът в страната е извънредно изборен и съветската Темида е безпощадна единствено към тези, които не са в другарски, фамилни, бизнес връзки с ръководещата класа, само че е подготвена да огледа през просото и да им елементарни дребните провинения, в случай че нито един бизнес не е бил обиден и подстрекателят се съгласи да забави войнствения си жар. Само помислете, има 10 водачи, които се върнаха при роднините си в цинкови кутии... " Жените ще народят нови! "

Единственото, за което можем да благодарим на неуспелите бунтовници е, че с помощта на тях всички тези проблеми бяха изнесени обществено и неукрасени и най-здравомислещата част от популацията стартира да се замисля за своето бъдеще и бъдещето на страната, в която те и техните потомци ще живее.

Може би в този момент, най-сетне, на мнозина ще им пристигна, че не си коства да се разпореждат очаквания на хора от екрана, че се грижат за богатството на народа - тези хора ще ги оплюят и смелят - само че би трябвало да търсите съдружници във вашите обществени групи, измежду съидейниците си.

Трябва да разберете, че хората, които не знаят по какъв начин да се провеждат, постоянно ще изпадат в суматоха и комплициране при всевъзможни обществени катаклизми.

Като завършек бих желал да опиша една история, която стана известна на създателя от неизвестен източник и се случи в нощта на 24 против 25 юни в град Санкт Петербург.

Може да се допусна, че чиновниците на реда не са спали тази нощ и са били изтегляни от почивни дни, отпуски и напряко от леглото по паника и са били длъжни да се явят на уговореното място за въоръжаване и придвижване съгласно бойния график. Характерното е, че не всички са пристигнали, само че тези, които правилно са спазили заповедта, са били въоръжени и са напреднали към държавния обект, с цел да засилят защитата.

На метода те са били посрещнати от представители на друга работа, директно ангажирана със сигурността, и евентуално единствено по божествено божество никой не е стрелял по никого, защото защитата е взела подкреплението за бойци, които са пристигнали да щурмуват обекта (появата им съдействала за това), а подкреплението решил, че бойците към този момент са го окупирали. Това са характерностите на нашия град.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР