Такъв, какъвто беше Борисов, повече няма да се върне, но

...
Такъв, какъвто беше Борисов, повече няма да се върне, но
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Правителството е абсолютна победа за Борисов

„ Такъв, какъвто беше Борисов, повече няма да се върне, само че това е безспорна победа за него – той излиза от изолираност и измива облика си пред западните сътрудници “. Това сподели политологът Първан Симеонов пред Нова тв по тематиката с бъдещия кабинет с ротация на министър председател сред ГЕРБ и ПП-ДБ. По думите му и от двете страни има недоволни.

„ При ПП-ДБ драмата ще е по-голяма. Винаги измежду градските либерали е имало две крила – едни непримирими и едни колаборативни. Анализът демонстрира, че огромна част от Демократична България доста от дълго време желае да е с Борисов. Не се случва нещо ново, само че факт е, че непримиримата част ще се разпраши и ще си отиде “, сподели той.

Според Симеонов би трябвало да се следи ролята на Движение за права и свободи, тъй като в случай че те са там ще има конституционно болшинство.

„ Трифонов и Нинова изиграха кардинален очерк и вярно се ориентираха, че няма да влязат в сметките, евентуално ще изземат част от опозиционността на Костадинов. Ако прозападните либерали и балканските консерватори се съберат, това ще е солидна структура. Така отново ще се отвори една ниша за умерено говорено, където би могъл да се настани президентът Радев след края на мандата си или различен състезател “, проучва Симеонов.

Той беше безапелационен, че би трябвало да има првителство освен поради Шенген и еврозоната, а заплаха от директен път към недемократично мислене.

„ Градските либерали, хората към Христо Иванов, несъмнено са споделили – „ ето, Борисов, в този момент ние решаваме кой ще е неприятният и кой ще е положителният. И по тази причина Борисов може да се дръпне обратно “, уточни той. Симеонов счита, че ПП-ДБ и ГЕРБ най-вероятно са се разбрали и нещо за локалните избори.

Правителството малко наподобява на торбата с коледните дарове – всеки ще може да извади от него нещо, което харесва, сподели пък политологът Любомир Стефанов.

Двете страни не си имат вяра, само че това е развой на доверие и то се построява. Това е диалог сред интелигенцията и провинцията, а не сред демократичното и дясното, проучва той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР