Такъв избор на главен прокурор досега не е имало. Постепенно

...
Такъв избор на главен прокурор досега не е имало. Постепенно
Коментари Харесай

Известен адвокат: Изборът на Иван Гешев беше перфектен

Такъв избор на основен прокурор до момента не е имало. Постепенно в последните години, обществото осъзна какъв брой значима е тази фигура. Това съобщи представителят на УС на Съюза на съдиите Емил Дечев в ефира на bTV.

„ Президентът няма да спре избора на нов основен прокурор. Той бе определен с огромно болшинство. Изборът беше съвършен от официална позиция “. Това сподели юрист Людмил Рангелов.

„ Процедурата не е съревнование, тя беше изпълнена, както бе заложена. По-добре е да има няколко претенденти, само че лимитираният им брой е заложен в самия закон. Като арбитър, не бих желал да вземам участие в избора на нов основен прокурор. Нашето общество би трябвало да откри сили за смяна “, съобщи Дечев.

„ В последните 30 година се оформя една коалиция за най-важните решения. Обикновено в нея влизат членовете на Висш съдебен съвет, определени от Народното събрание, 5 индивида от прокурорската квота. Този съвет се назовава правосъден, само че посланичество имат единствено прокурорите. Кандидатът се беше опитал да се показа оптимално добре “, добави Дечев.

„ Изборът е легален и справедлив. Определено има и политически обвързаности “, съобщи юристът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР