Такъв хаос с финансите на държавата не е било. За

...
Такъв хаос с финансите на държавата не е било. За
Коментари Харесай

Георги Гьоков, БСП: За финансовия хаос в държавата са отговорни служебните правителства

„ Такъв безпорядък с финансите на страната не е било. За това най-голяма виновност имат служебните държавни управления, които от дебелоглав не вкарваха постоянния бюджет, когато трябваше за 2023 година и по тази причина става толкоз комплицирано “. Така депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен обществен министър Георги Гьоков разяснява пред Euronews Bulgaria финансовото положение на страната и идното разискване в пленарна зала на плана за бюджет, импортиран от министър Асен Василев.

 
Финансовият министър сподели, че обществените заплащания са обезпечени в размерите от 2022 година А нашето виждане е, че е заледяване на приходите, както и на обществените заплащания, което не е добре в изискванията на инфлация и на покачващи се цени. Затова нашето предложение е да залегне 1 % повече недостиг, което не е никаква покруса. Дори страни като Румъния, да вземем за пример, стигат до 6-7 недостиг, тази самоцел от 3 % недостиг от страна на ръководещите, ми е необяснима.
Георги Гьоков, Българска социалистическа партия

Той сподели още, че Българска социалистическа партия ще показа различен бюджет и „ в него ще изложим нашите визии. „ Силно се надявам ръководещите да се вслушат в нашите оферти, с изключение на, че подсигуряваме обществените заплащания, само че и има нарастване в тях. Нашият бюджет от позиция на хората е по-добър, в сравнение с Асен Василев “.

После добави: „ Като виждам по какъв начин се държат ръководещите, има огромна възможност бюджетът да бъде неодобрен от някоя от техните групи “.

Вижте повече във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР