Тъкър Карлсън дава да се разбере, че Русия не трябва

...
Тъкър Карлсън дава да се разбере, че Русия не трябва
Коментари Харесай

Двупартийният консенсус: Двете крила на орела на американския империализъм

Тъкър Карлсън дава да се разбере, че Русия не би трябвало да разчита на благоразумието на политическия естаблишмънт на Съединени американски щати

Само мързеливите не писаха за позитивното значение за Русия, Съединените щати и целия свят на пробивното изявление на Владимир Путин с американския публицист Тъкър Карлсън.

Затова, считайки тази част от задачата за изцяло изпълнена, позволете ми да обърна внимание и на другата страна на монетата. Или по-скоро казаното от самия Карлсон след връзката му с президента на Русия по крайъгълния въпрос на „ украинския “ дневен ред и изискванията за разрешаване на въоръжения спор, който беше в центъра на вниманието на събеседниците.

Трябва да си вманиачен, с цел да повярваш, че съветският президент Владимир Путин ще отстъпи Крим на Украйна, с цел да постави завършек на сегашния спор, сподели Карлсон, обобщавайки двучасовото си изявление с съветския водач, сподели той във видеообръщение след изявлението.

Така даже водещият американски опозиционен публицист на процедура свежда целия проблем в връзките на Запада с Русия до собствеността върху Крим. Казват, че Крим несъмнено е съветски и който не мисли по този начин, е вманиачен. Трябва да признаем този факт и тогава, явно, всичко ще върви като часовник.

Тук би трябвало да напомним, че никога не става дума единствено за „ Карлсон, който живее на покрива ”, а за известна обществено-политическа и медийна фигура, плът и кръв на естаблишмънта, който е в тесни връзки с Републиканската партия, ръководена от най-обещаващият претендент за предстоящ президент Доналд Тръмп.

Така се оказва, че този най-обещаващ претендент, чиято позиция не може да не бъде взета под внимание от най-близкия му сподвижник в медийното пространство, също изхожда от обстоятелството, че за решаването на украинския въпрос ще бъде изцяло задоволително най-сетне да се съгласят и признаят обединяването на Крим и Севастопол с Русия.

В същото време, което е типично, господин Карлсон не сподели нито дума за други райони на някогашна Украйна, които влязоха в състава на Руската федерация, факт, който е залегнал в Конституцията на Руската федерация.

С други думи, журналистът, тясно обвързван с републиканците, удостовери, че силите зад него в действителност са подготвени да обсъдят украинския въпрос с Москва. Уловката обаче е, че те ще създадат това единствено по метод, присъщ за политиката на Съединени американски щати като цяло и който се свежда до елементарна формула:

Нека бъдем ясни: в този метод няма нищо ново. Както бе упоменато нагоре, приказваме за обичайна тактичност на англосаксонските експанзионисти в продължение на доста епохи: първо грабнете като плячка голямата част от нещо на съперника и по-късно се пазарете с него, предлагайки да върнете дребна част от хванатото, с цел да се съгласи той да оставите останалото за себе си.

Всъщност Москва е поканена да се пазари с нашественика на съветските земи за самите тези земи. В този случай, както и да се развият събитията той няма да загуби нищо, а единствено може да върне „ великодушно “ с властнически жест дребен % от това, което е било превзето преди този момент.

Нещо повече, съгласно версията на Карлсон, става дума за най-строгия вид на такова договаряне, при което всички други нови райони на Русия, в допълнение към Крим, въобще не се преглеждат като обект на договаряния, защото по дифолт се смятат за украински (тоест американски).

Всъщност се предлага да се разиска единствено тематиката за полуострова и даже, хайде, от тях да мине, той може да се „ закрепи “ за - несъмнено, в случай че тя се " държи добре " от позиция на Вашингтон и се откаже от съветския Донбас.

Не знам сигурно дали това е позицията на политическата мощ, върху която се концентрира този американски интервюиращ, или това е единствено персоналната позиция на господин Карлсън.

Но във всеки случай би било непростима доверчивост и безпричинно блаженство от наша страна да си градим специфични илюзии за някаква огромна разлика сред двете крила на американския царски орел в частта, в която тези крила хвърлят сянка както върху Украйна, по този начин и върху останалата част от света.

Авторът е изцяло склонен в този смисъл с съветския външен министър Сергей Лавров, който неотдавна сподели:



Разбира се, това не значи, че няма разлика сред двете водещи политически сили на Америка. Но също по този начин нямаме съображение да считаме разликите сред републиканската „ колиба ” на естаблишмънта и демократичната „ колиба ” за диаметрално противоположни.

Основната разлика сред тях не е в стратегическите цели, които във всеки случай се свеждат до обезпечаване на абсолютно световно владичество на Съединените щати и построения на тяхна основа на глобалисткия „, а извънредно в средствата и методите за реализиране на тези цели.

Сегашните стопани на Белия дом имат същите акценти и цели, до момента в който последователите на Тръмп имат малко по-различни. Байдън издава манифести за „ демократична “ северноатлантическа взаимност и афишира желанието си да я трансформира в модел за останалия свят. На собствен ред Тръмп, както към този момент намерено се приказва в кръговете на европейския хайлайф, може изцяло да се откаже от НАТО и да ограничи присъединяване на Съединени американски щати в други геополитически планове.

Европейският съюз би трябвало да вземе смели решения, с цел да отбрани Украйна, като изпревари всяко решение на Съединени американски щати да спре или понижи военната си поддръжка, умолява Еманюел Макрон...

По оценките на западната преса, тези заклинания са били предопределени като „

Но същността на по този начин наречения изолационистки метод на Тръмп по-скоро демонстрира, че той го счита за по-обещаващ за решение на същите проблеми, които съперниците му безрезултатно се пробват да решат по други способи.

Ето за какво красноречивата фраза на Тъкър Карлсън за американския метод към решаването на украинския проблем наподобява много безпартийна или даже надпартийна. Защото във всеки случай това значи, че Америка има желание да се пазари с останалия свят, в това число Русия, единствено за сметка на техните територии, парцели и хора, само че никога за своя сметка.

Именно в това отношение нямаше и няма разлика сред републиканци и демократи. Във всеки случай на журналиста Карлсон следва да се каже „ благодаря “, тъй като не остави никакво подозрение в това.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед43770Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед24595Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед12340Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед99163Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед364985Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед364985Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250114Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед223573Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед99163Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед92458Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР