Такааки Накагами даде най-доброто време във втората свободна тренировка преди

...
Такааки Накагами даде най-доброто време във втората свободна тренировка преди
Коментари Харесай

Японец с първо време във втората тренировка преди Гран При на Андалусия в MotoGP

Такааки Накагами даде най-хубавото време във втората свободна подготовка преди Гран При на Андалусия, втори кръг за сезона в MotoGP. Японският водач на LCR Honda, който употребява миналогодишната версия на японския мотоциклет, записа време, което бе с близо 7 десети по-бавно от топ достижението на Маверик Винялес в първата сесия. Причина за това още веднъж както и предходната седмица бе извънредно високата температура на асфалта, която доближи близо 55 градуса по време на 45-минутната сесия. Самият Винялес приключи следобедната сесия пети, с закъснение от 0.392 по отношение на Накагами.

New weekend, new order!!! @takanakagami30 takes the spoils in FP2 ahead of @JohannZarco and @polespargaro! #AndaluciaGP pic.twitter.com/WjG8WCdWcN
— MotoGP™ (@MotoGP) July 24, 2020
Йоан Зарко с Avintia Ducati остана втори следобяд, като французинът бе един от единствено тримата състезатели подобрили своя утринен резултат. Другите двама бяха Кал Кръслоу и Алекс Ринс, които карат с травми, получени по време на спортния уикенд предходната седмица. Двамата останаха надлежно 20 и 21 в общото класиране, като зад тях е само Марк Маркес, който не кара през днешния ден поради своята травма получена по време на конкуренцията за Гран При на Испания. Световният първенец въпреки всичко възнамерява да взе участие този уикенд, като концепцията е той да се включи от утрешната трета свободна подготовка.

Here is how the #MotoGP field stands overnight! @mvkoficial12 and @ValeYellow46 remain first and second overall for @YamahaMotoGP! @redbullmotors | #AndaluciaGP pic.twitter.com/sPh63tO6OR
— MotoGP™ (@MotoGP) July 24, 2020
Трети във втората подготовка на " Херес " се подреди Пол Еспаргаро със заводския KTM, до момента в който четвърти както и сутринта остана Франко Морбидели с Petronas Yamaha SRT. Съотборникът на Морбидели и победител от първата конкуренция за сезона Фабио Куартараро приключи с шесто време в следобедната сесия, само че в общото класирането след първите две тренировки французинът остана едвам 14-ти. Новобранец на годината за 2019 ще има още един късмет да влезе в топ 10 и да си подсигурява непосредствено присъединяване във втората решителна част на утрешната подготовка, като това ще е и третата подготовка, която ще се организира на следващия ден сутрина от 10:55 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР