Така зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на

...
Така зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на
Коментари Харесай

Цветанов: Нормално е Борисов да е загрижен за отвлечено дете

Така зам.-председателят на ГЕРБ и водач на парламентарната група на партията Цветан Цветанов разяснява в предаването "Панорама " на Българска национална телевизия информацията, че Бойко Борисов е поканил в дома си бащата на похитения Адриан Златков.

Самият Тони Златков - притежател на автокъща "Софавто ", описа по какъв начин още в деня на отвличането министър-председателят му се обадил и го извикал в Банкя, където бил събран доста сериозен екип от висши служители на реда . Борисов бащински изразил състрадание и го уверил, че ще създадат всичко допустимо да заловят похитителите.

На въпрос на водещия обикновено ли е въпреки всичко оперативният щаб да се намира в дома на премиера и значи ли това, че всичко в страната зависи от един човек, Цветанов отговори:

"Щабът, несъмнено, е в институциите - и Министерство на вътрешните работи, и прокуратурата, цялата информация се събира и проучва. Но е напълно обикновено министър-председателят да е загржен за ориста на това дете, да е угрижен за ориста на това семейство, за ориста на страната. Кажете ми - какво е укоримото в това, че се е чул с бащата и го е поканил , с цел да могат фактически да поговорят? Защото ние се нуждаем както от съдействието на жертвите, по този начин и на обществото... ".

Попитан дали обаче несигурността се завръща, работят ли отново "Наглите " или друга група похитители, той отвърна:

"Аз имам самочувствие, горделив съм с това, което направихме в Министерство на вътрешните работи в интервала 2009-2013 година и през днешния ден можем единствено да отчетем неоправдателните присъди, които получиха тъкмо тези нарушители, които тормозеха обществото - и "Наглите ", и "Килърите "... И виждате, че в случай че нашата правораздавателна система е доста тромава, италианските управляващи реализираха неоправдателни присъди по "Кокаинови крале " - интервенцията, за която всички споделяха, че си вършим обществен пиар ".

Днес се разбра, че Евелин Банев- Брендо е дефинитивно наказан на 20 години затвор от Върховния съд на Италия по кокаиновата спекулация.

По тематиката за избора на нов Висш правосъден съвет, Цветанов пък съобщи:

"Няма сделки по този въпрос, има парламентарна квота от 11 членове, които би трябвало да бъдат определени, имаше много избори и страната се дестабилизира в този интервал, по тази причина и забавянето не е доста, септември ще бъде определен Висш съдебен съвет и квотата. Съдебната промяна е един от акцентите, които би трябвало да продължим. Гарантирана е транспарантна процедура при избора на ръководителя на новия антикорупционен орган. Има опция да се направи засичане на всички информации, излезли по време на избиране на претендентите ".

Председателят на ПГ на ГЕРБ не сподели терзание у партията от днешната поръчка на Слави Трифонов, че ще търси нови персони, които да подменят политическия хайлайф на страната.

"Ние искахме да се вкара мажоритарна система, само че не срещнахме поддръжка от нито една парламентарна група. Оставаме в подготвеност ", сподели Цветанов.

Той посочи, че икономическият напредък 3,6% за първото полугодие, остатъкът - 2 милиарда лв.. 330 млн. лева годишно ще заделя страната за обучение, с цел да може да се ангажират всички деца в системата, акцентира заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР