Така сме го правили винаги“ – тези думи могат да

...
Така сме го правили винаги“ – тези думи могат да
Коментари Харесай

Искате успех? Рискувайте!

„ Така сме го правили постоянно “ – тези думи могат да убият цялостен един бизнес. Не можете да очаквате да се разраствате, в случай че продължавате да вършиме безусловно едно и също нещо, изключително във връзка с маркетинга. Трябва да експериментирате, да поемате опасности и да вършиме нови неща за потребителите си.

Това значи, че опитите ви не всеки път ще приключват по този начин, както сте очаквали, само че те никога не са безполезни – всеки неуспех е още един урок за бизнеса ви.

Обмислете добре какво тъкмо ще вършиме

Може би е изкушаващо да изпробвате всичко едновременно. Това е ужасно, само че в действителност би трябвало да пробвате методично. Тествайте нови маркетинг техники една по една и чак откакто сработят, пробвайте да ги комбинирате. Например създайте едно видео, публикувайте го и в случай че се схване добре от потребителите, изградете към него цяла акция в обществените медии.

Задължително си поставяйте цели

С всеки опит да въведете нов детайл в тактиката си би трябвало да си поставяте и някаква последна цел. Искате ли нови консуматори? Или може би продажби от актуалните такива? По този метод ще се ориентирате по-добре с какви средства да експериментирате и в кой миг сте постигнали триумф.

Вижте някои от образците за опити, които да изпробвате!

В имейлите
Опитайте да изписвате числата и по двата метода, да вземем за пример „ 12 метода да стилизирате късата си коса “ и „ Дванадесет метода да стилизирате късата си коса “. След това, благодарение на платформи като MailChimp и Constant Contact, вижте при кой от двата разновидността сте постигнали по-висок % отваряния на имейла си.Използвайте личните имена или семействата на потребителите си, да вземем за пример: „ Иван, имаме извънредна оферта единствено за теб “ и „ Г-н Иванов, имаме извънредна оферта единствено за Вас “Промотирайте пониженията си посредством имейлаНапишете няколко разнообразни изречения върху call-to-action бутоните си
В уеб страницата
Направете две разнообразни визии за една и съща оферта, с цел да видите коя от двете има по-добър резултат – пробвайте с разнообразни цветове, изречения и т.н.Промотирайте разнородни артикули на началната страницаИзпробвайте разнообразни call-to-action бутони, пробвайте и без тяхСъздайте няколко разнообразни изгледа на продуктите в каталога си – пробвайте с по-големи и по-малки икони, карусели, анимации и така нататък
При рекламите в обществените медии
Добавете нови критерии за консуматори в спонсорираните си постовеНапишете няколко разнообразни копита за рекламите си, с цел да видите кое работи най-добреОпитайте да извършите уебинар посредством Фейсбук или Instagram Live, като съобразите тематиката с ползите на потребителите и личния си бизнес
Помнете да не вършиме прекомерно доста опити, тъй като най-после ще се изгубите в тях, без да можете да отчетете кои от тях са в действителност работещи за вас.

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР