Така, ще започна този текст с пояснението, че всеки има

...
Така, ще започна този текст с пояснението, че всеки има
Коментари Харесай

Хайде, вземи да се гримираш малко, че не приличаш на нищо


Така, ще стартира този текст с пояснението, че всеки има право да бъде малоумен и лекомислен колкото си реши. Второто, което ще кажа е, че в действителност съм чувала репликата от заглавието да се споделя в лицата на дами, които ето че, са пропуснали да баданосат лицето си преди да излязат от у дома сутринта.

Кой и по кое време реши, че дамата наложително би трябвало да излиза от къщата си шпаклована здравата с декор дьо загар, мината с още 2-3 пласта пудра, руж и хайлайтър и най-после довършена със серпантина и алено червило?

Кой и по кое време реши, че дамите са задължени нон-стоп да бъдат в най-перфектния си тип, косите им да не стърчат от никой ъгъл, а лицата им да са по-идеални и от това на Мона Лиза? Ама Мона Лиза е картина, дами и господа, К-А-Р-Т-И-НА. А пък ние сме просто хора - с бръчки, с пъпки, с бенки, с всякакви петънца и белези.

 жена Thinkstock

Понякога сме по-изморени от нормалното и имаме тъмни кръгове под очите, някои от нас пък са надарени от генетиката с такива кръгове целогодишно и имат задължението да се чудят по какъв начин да ги прикриват, с цел да не си кажат хората, че напълно са се запуснали.

А мъжете си живеят толкоз по-лесно. На тях някак не им се постанова под паника да си мажат пъпките с коректор, с цел да ги прикрият. Не си лягат вечер с памуци алкохол по лицата поради същите тези пъпки.

Не се интересуват, в случай че имат торбички под очите рано заран и не си изтезават клепачите със замръзнали чаени торбички и ледени лъжици.

След това не си вършат труда да мацат чистото си лице с 2 пласта кремове и отвари, с цел да запечатят всичко това с декор дьо загар, който в края на деня постоянно наподобява оранжев и лоен. Не си вадят очите с четката на спиралата, не си вършат бузите по-розови изкуствено и не им се постанова да внимават по какъв начин си пият кафето и си ядат баничката, с цел да не им се размаже цялото червило по зъбите.

 жена Thinkstock

На тях им трябват чисти облекла и малко парфюмче и излизат през вратата. Ние постоянно жертваме и часове от съня си, с цел да се опитаме да бъдем нещо, което в действителност не сме.

За бога, мъжете даже не би трябвало да се сресват! А женските коси… даже не желая да стартирам да изреждам какъв брой и разнообразни метода за тяхното заличаване познаваме и използваме всекидневно.

Ето за какво идващият път, когато решиш, че би трябвало да се нагласиш не за лично наслаждение, а с цел да се харесаш на някой мъж или просто, с цел да не си кажат другите “че не полагаш грижи за себе си”, им тегли по една майна на всички и бъди като мъж - постави си едни хубави дрешки, малко парфюмче, чантичката и през вратата!

Защото ти си жена, а не платно за изобразяване!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР