Така ще може да сътрудничи на властите при разследванияБезплатните услуги

...
Така ще може да сътрудничи на властите при разследванияБезплатните услуги
Коментари Харесай

Zoom няма да криптира „от край до край” безплатните връзки

Така ще може да сътрудничи на управляващите при следствия

Безплатните услуги на Zoom няма да се криптират „ от край до край ”, заяви компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярната услуга за видеоконференции Zoom отхвърли да приложи криптиране „ от край до край ” на безплатните връзки. Подобно к риптиране ще е налично единствено за консуматори, чиято еднаквост може да бъде доказана.

„ Решението да не се добави криптиране от край до завършек на връзката за безвъзмездни потребителски позвънявания посредством Zoom е взето за съдействие и достъп на съответните управляващи за правоприлагане ”, разясни Ерик Ян, изпълнителен шеф на Zoom.
още по тематиката
„ Разбира се, не желаем да загубим безплатните консуматори, само че също по този начин желаеме да си сътрудничим с ФБР и всички органи за правоприлагане при положение, че някои хора употребяват Zoom със злонамерени цели ”, прибавя Ян.

Криптирането от край до край, върху което работи сега екипът на Zoom, обезпечава сигурна и предпазена връзка по време на позвъняване или видеоконференция сред обособените устройства на всички участници. Силно криптиране ще бъде добавено единствено за платени потребителски сметки.

„ Планираме да доставим криптиране от край до край за консуматори, на които можем да удостоверим идентичността и по този метод да понижим вероятните опасности за уязвими групи. Безплатните потребителски сметки се записват посредством имейл адрес, който не обезпечава задоволително информация за засвидетелствуване на еднаквост ”, разясниха от Zoom.

„ Намирането на съвършен баланс е огромно предизвикателство. Ние постоянно се стремим да вземаме верни решения ”, прибавиха в умозаключение от пресцентъра на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР