Така се слага край на продължилото 69 часа спиране на

...
Така се слага край на продължилото 69 часа спиране на
Коментари Харесай

Конгресът сложи край на бюджетната криза в САЩ

Така се поставя завършек на траялото 69 часа прекъсване на работата на федералните служби и се дава опция да бъде платено за това време на федералните чиновници.

Преди това документът бе утвърден от Конгреса. Камарата на представителите одобри с 266 гласа "за " и 150 "против " резолюция за удължение до 8 февруари на финансирането на работата на държавното управление. По-рано същата резолюция бе гласувана в Сената с 81 на 18 гласа.

Въпреки постигнатия компромис по някои въпроси неуреден остава главният проблем, поради който демократите бяха срещу бюджета. Те упорстват да бъдат спрени опитите за депортиране на стотици хиляди незаконни имигранти, пристигнали в Съединени американски щати като деца. Миналата година Тръмп спря стратегия, узаконяваща пребиваването им в Съединени американски щати, само че даде на Конгреса период до 5 март да одобри закон за удължаването й. Тази стратегия в този момент пази от депортиране към 700 000 души.

Остана неуреден и въпросът за отпущането на нови средства за подсилване на сигурността на границите, в това число за създаване на обещаната от Тръмп стена по мексиканската граница.

Водачът на републиканците в Сената Мич Макконъл даде обещание на демократите да бъдат възобновени дебатите по тези противоречиви въпроси. Ако през идващите три седмици не се стигне до договорка, републиканците са дали обещание да разрешат в Сената да се дискутира предложение за имиграцията, даже то да не е направено от двупартийна комисия и да няма поддръжката на Републиканската партия и Белия дом. Предишната позицията Макконъл беше, че ще разреши гласоподаване на договорка, единствено в случай че е утвърдена от Тръмп.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР