Така се отнасят към живота Теодора и Виктория Райкови –

...
Така се отнасят към живота Теодора и Виктория Райкови –
Коментари Харесай

Предизвикателства винаги е имало и ще има, но те правят живота още по-интересен

Така се отнасят към живота Теодора и Виктория Райкови – две смели дами, които преди няколко месеца са се впуснали в едно същинско бизнес премеждие, като са отворили „ Къщата на чудесата “. Що за чудеса има в нея?

Както сами дефинират, там всичко е за цветята и душата: те основават удивителни флорални мечти и чаровни ръчни арт съкровища, с които да зарадват всеки собствен посетител. Да, там човек влиза и се трансформира не просто в клиент и клиент, а в посетител и другар.

„ Къщата на чудесата “ звучи по този начин, като че ли няма нищо невероятно. Тази настройка задоволителна ли е, с цел да се подхване? Предизвикателствата не са малко...

Теодора: Тази настройка постоянно е била настоящият тласък в живота ми. Достатъчно е да вярваш, че можеш да направиш всичко, което искаш, изключително в случай че ти доставя наслаждение и си вложил време, с цел да си сигурен, че го правиш добре. А провокации постоянно е имало и ще има, само че те вършат живота още по-интересен, а личността – по-адаптивна и гъвкава.

Виктория : Аз съм по-практичната част от фамилния тандем. Харесва ми да се усещам готова, по тази причина премислям дейностите си, изключително когато става дума за бизнес. Вярвам, че нещата са постижими с неизменност и разсъдък. И въпреки да съм много по-скептична към щурите хрумвания и упованията за чудеса, концепцията за място, където да творим дружно, ме въодушеви.

Какви бяхте, преди да се заловите с това премеждие? И какво оказа помощ в реализирането на концепцията?

Теодора: Винаги съм била създател. Занимавам се с цветя и ръчни изработки от 16 години – това е метод на живот. За реализирането на концепцията ни оказа помощ първо шансът или – както аз обичам да споделям – Вселената. Намирането на подобаващото място ни възпламени още повече, а поддръжката от другари, които имат вяра в нас, беше спомагателен тласък да успеем. И по този начин създадохме мечтаното ателие, в което с изключение на нашите персонални творения, участват и такива на други актьори.

Виктория: За мен работата с дърво е пристрастеност от дете, само че по-скоро като занимание, което ме откъсва от еднообразното всекидневие. Идеята за арт ателие, в което мога да го трансформира в специалност, ми даде чувство за независимост. За мен водещият тласък беше свободата да бъда себе си.

Какво ви сплотява, а и в какво сте разнообразни и се допълвате в работата?

Теодора: Обединява ни това, че сме семейство и че и двете обичаме създателите в себе си. Във всичко останало сме разнообразни. Аз съм индивидът с щурите хрумвания, а сестра ми е практикът, който знае по какъв начин да направи нещата действителни. Има куп машини и принадлежности, с които борави по-добре и от някои мъже. От дърво може да сътвори съвсем всичко, тъй че с изключение на фини елементи като кутийка от орех, сглоби и огромна част от мебелите в магазина. От прочувствена позиция също се допълваме. Аз съм „ връзка с обществеността “, тъй като поддържам връзка свободно с всеки. Тя е по-интровертна, само че умее да преценя хората, наблюдавайки ги.

Виктория: „ Къщата на чудесата “ съществува тъкмо тъй като осъзнахме какъв брой се допълваме в разликите си. Това, което не умея аз, го може сестра ми – и назад. За мен аранжирането на цветя е като висша математика, а сестра ми не разграничава гвоздей от винт. Но това, което сътворяваме дружно, е магия и е несравнимо наслаждение да забележим, по какъв начин крайният резултат сбъдва нечие предпочитание. Сестра ми основава мечти от цветя и няма случай, в който да каже „ това не мога да го направя “. Аз върша дървените рамки, в които сестра ми „ рисува “ картини от мъх. Аз нарязвам основа от бреза, а тя я трансформира в свещник с естествена украса. Забавно е, тъй като работата ни е по-скоро игра, в сравнение с обвързване, и мисля, че това прави живота по-смислен.

Трудно ли е човек да се занимава с бизнес през днешния ден и какво улеснява работата ви?

Теодора: Собственият бизнес постоянно е сложен. Но имам вяра, че когато нещо се прави с обич и наслаждение, съвсем постоянно се получава. А в бизнеса с ръчни изработки най-вече оказва помощ потребността от хубост. Всеки има нужда от нея.

Виктория : Не бизнесът е сложен, а изискванията, в които се развива. За човек, който знае какво прави и го прави с готовност, най-лесно е да сътвори нещо красиво. Трудното е да го продаде. За да се случи, би трябвало да доближи до повече хора, които ценят уникатите. За това оказва помощ по-достъпното другарство на голям размер хора посредством мобилните телефони и в интернет пространството.

Един магазин за цветя и ръчно направени арт произведения има ли потребност от онлайн наличие?

Теодора: Не единствено, че има потребност, само че е наложително. В цифровия свят, в който живеем, това е главният метод да достигнеш до повече евентуални клиенти.

Виктория: Ако преди години бизнесът е разчитал единствено на реклама „ от уста на уста “ (а това е отнемало години), в този момент нещата се случват доста по-бързо, с помощта на обществените мрежи. А за един създател няма нищо по-важно от това да бъде издирван и оценен.

Днес светът е телефони, интернет, телевизия... Как се вмества всичко това в ежедневната ви работа на място, несъмнено „ за цветята и душата “?

Теодора: Технологиите са неизменима част от бизнеса. Те са връзката с клиенти, сътрудници, сътрудници, снабдители и без тях триумфът е невъобразим. Чрез тях цветята са постоянно свежи и на конкурентни цени, а душата е спокойна да твори магии.

Виктория: Интернет е мястото, където бизнесът показва лицето си, достигайки до повече хора. Телефонът е неизменима част от общуването, а малкия екран – осведоменост и забавление. Когато трите услуги са съчетани в един пакет, освен това на преференциални цени, това е много комфортно и преференциално.

Какви са фантазиите на две дами, които – като феи на хубостта – внасят в душата на хората наслада и ентусиазъм?

Виктория: Мечтая в живота ми да има повече „ желая “ и по-малко „ би трябвало “. Да имам повече мотиви за усмивки, в сравнение с за разочарования. Да имам смелостта да пребивавам живота си без ограничавания и боязън, а сътвореното от мен да носи благополучие.

Теодора: Мечтая за чудеса всеки ден. Едно от тях е да се задържим на огромния пазар, пренаситен от обезценено изкуство. Мечтая да изкарвам парите си почтено тук, а не като бежанец в чужбина, надалеч от сина ми. Но за това постоянно ще е нужна поддръжката на по-големите и одобрени в бизнеса като Vivacom, който подаде ръка на „ дребния “ бизнес. Кампанията „ Бизнес великани “ за мен е освен това от реклама, тя е идея, която оказва помощ на повече хора – като мен и сестра ми – да се усещат подкрепени и значими в това, което вършат. Вярвам, че хубостта ще избави света – и без значение от хаоса, в който живеем през последните години, хората имат потребност от изкуство повече от всеки път.

А какво не виждат вашите фенове – какво се крие зад хубостта на изкуството?

Теодора: За доста хора работата с цветя е хубост, мирис и връзка с природата. А специалността на флориста е и доста повече. Зад нея стоят години опит и тежка физическа работа. Но цветята са магия. Имат силата да ухилен тъжния и да успокоят ядосания. Моята работа е игра на въображение и мечти. Нужни са нюх и щипка логика на психиката. Често се майтапя, че продаваме благополучие, тъй като какво друго са цветята, с изключение на най-красивото създание на природата.

Виктория: Да обработваш дърво е неизразим развой на промяна. Работейки с жив материал, като че ли му придаваш нова форма и смисъл. Вярвам, че дървото поема силата, до момента в който работя с него. Често си пущам музика и си представям красиви неща, с цел да е заредено с позитивизъм... Имала съм много контузии от неналичието на опит, само че резултатът постоянно си е коствал напъните. Затова имам вяра, че без значение какъв брой мъчно наподобява нещо първоначално, в случай че в действителност харесваш това, което правиш, не би трябвало да се отказваш, до момента в който не успееш. Защото си заслужава!

Като едни от най-скоро захваналите се с бизнес дами в България, Теодора и Виктория са измежду героите в новата акция „ Бизнес великани “ на Vivacom, с която компанията започва нови комбинирани телеком услуги особено за потребностите на дребния и междинния бизнес и им дава опция да икономисват до 30% от сметките си. Вижте повече на

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР