Така президентът на ПЕС коментира факта, че не е включен

...
Така президентът на ПЕС коментира факта, че не е включен
Коментари Харесай

Станишев: Листата на Корнелия Нинова е голям подарък за ГЕРБ

Така президентът на ПЕС разяснява обстоятелството, че не е включен в евролистата на Българска социалистическа партия

" Корнелия Нинова избра не метода за разговор и единодушие, а за борба и налагане на своята воля. Това сътвори много напрежение в Българска социалистическа партия. " Това съобщи президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев преди началото на днешния Национален съвет на партията.

Още преди началото му стана ясно, че името на Станишев изобщо няма да попада в изборната листа на левицата за идните на 26 май избори за Европейски парламент. „ Българска социалистическа партия би трябвало да отговори на четири въпроса. Първият – какво споделяме на членовете на нашата партия? Месец и половина се организираха събрания, конференции и партията се произнесе изрично за своите желания. Дали Националният съвет ще каже, че се вслушва в гласа на партията или всичко това е било един фарс.

Второ – какво е посланието на Българска социалистическа партия към обществото? Начинът, по който се ръководи Българска социалистическа партия, ще бъде транспониран в метода, по който се ръководи България, в случай че ние спечелим ръководството. Всички виждат, че има явна наклонност за превръщането на Българска социалистическа партия във вождистка партия, в ГЕРБ номер 2. Въпросът е дали българите желаят такава опция “, уточни Станишев.

Според него Българска социалистическа партия би трябвало да си даде и ясна сметка какво е отношението на партията към Европа и Европейски Съюз, както и дали резервира своята проевропейска еднаквост.

„ Всеки член на Националния съвет би трябвало да поеме своята отговорност посредством гласуването, което следва през днешния ден “, прикани Станишев във връзка на днешното одобряване на евролистата на Българска социалистическа партия, която дефинира като „ огромен подарък за ГЕРБ “. /nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР