Така председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев, заместникът

...
Така председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев, заместникът
Коментари Харесай

ВСС преназначи спецсъдиите frognews.bg

Така ръководителят на Апелативния профилиран углавен съд Георги Ушев, заместникът му Веселина Вълева и всички съдии от институцията отиват в Софийския апелативен съд. Преназначаването им ще влезе в действие от 28 юли, откакто спецсъдът престава да съществува след 27 юли.

Председателят на Специализирания углавен съд Мариета Райкова, заместниците ѝ и част от съдиите ще работят в Административния съд в София.

Над 10 от съдиите са избрали да работят в Софийския градски съд, а Мария Маринова е избрала да бъде в Окръжния съд в София. Андон Миталов е изискал да бъде във военния съд, само че Висш съдебен съвет го преназначи в Окръжния съд в София. В административния съд София-област ще бъде изместен Емил Желев.

Членът на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева се разгласи срещу Миталов и Желев да бъдат назначени съгласно желанията им, поради ниска натовареност на тези съдилища. Така се стигна до обстановка, в която двете точки от дневния ред ще бъдат гласувани по-късно.

Всички магистрати би трябвало да довършат делата си с присъда в спецсъда. Председателите и заместниците им ще получават заплати в размер на редови магистрати в спецсъдилищата. Другата седмица прокурорската гилдия ще взема решение за преместването на спецпрокурорите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР