Така повече не може, каза Ангела Меркел на закрито заседание.

...
Така повече не може, каза Ангела Меркел на закрито заседание.
Коментари Харесай

Меркел за коронавируса: Предстоят ни много тежки месеци

" Така повече не може ", сподели Ангела Меркел на закрито съвещание. И предизвести, че " предстоят доста, доста тежки месеци ". Политици в Германия към този момент напълно намерено декларират, че повторният локдаун наподобява неминуем.

" Така повече не може " - това е декларирала Меркел на закрито съвещание във връзка бързото разпространение на ковид в Германия. Медиите я цитират и със следните думи: " Предстоят ни доста, доста тежки месеци ".

" Моля Ви, стойте си у дома "

Това предизвестие идва единствено ден, откакто в постоянния си подкаст немската канцлерка повтори апела си отпреди седмица, когато тя упорито помоли германците да не пътуват и да лимитират обществените си контакти. “Моля Ви да се откажете от всяко пътешестване, което не е в действителност належащо. От всяко празненство, което не е в действителност належащо. Моля Ви да си стоите у дома ", прикани Меркел и показа паниката си от възходящия брой нови огнища на ковид. " Има огнища, в които броят на инфектираните е толкоз висок, че здравните управляващи не се оправят с следенето на веригите на заразяване”, изясни Меркел и акцентира, че " от нашето държание зависи какъв брой мощно и какъв брой бързо ще се популяризира вирусът”. По думите на Меркел, в идващите дни и седмици ще стане ясно какво ни чака през зимата.

Тревога изрази и Армин Лашет, министър-председател на най-многолюдната немска провинция Северен Рейн-Вестфалия. " Предстоят ни доста тежки седмици ", съобщи Лашет и обърна внимание на прилежаща Белгия, където макар тежките рестрикции обстановката продължава да се усложнява. Експерти към този момент предизвестиха, че здравната система на страната е изправена пред колапс. Появи се даже информация, че поради острия дефицит на медицински фрагменти всички лекари и сестри, които са с позитивен тест за Ковид-19, само че не демонстрират признаци, ще бъдат призовани да се върнат на работа.

Нов локдаун в Германия?

В същото време министър-председателят на немската провинция Долна Саксония Щефан Вайл увери, че се прави всичко допустимо, с цел да бъде предотвратен нов локдаун. Социалдемократът Карл Лаутербах обаче предизвести, че в случай че сегашната наклонност се задържи, повторният локдаун наподобява неминуем.

В събота Германия означи връх с близо 15 000 нови инфекции за едно денонощие. Броят на изгубилите борбата с ковид в това време надвиши 10 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР