Така.... нека научим няколко рецепти за освежаващи напитки, които след

...
Така.... нека научим няколко рецепти за освежаващи напитки, които след
Коментари Харесай

Кои видове алкохол са подходящи за летните жеги?

Така.... дано научим няколко предписания за освежаващи питиета, които след първата глътка припомнят за шума на морето, паниката на крайбрежните алеи във ваканционни курорти и мемоари от пътешестване до екзотични места.

Летните коктейли са освен питиета с мента и доста лед. Освежаването може да се реализира по доста разнообразни способи. Особено, че тези питиета подтикват няколко сетива едновременно, отличавайки се със апетитен цвят, подтикващ мирис и усет, който ви разрешава да забравите за миг.

Мохито


Мохито е едно от кубинските национални благосъстояния. Неговият ментов, ободрителен усет се свързва с празнични празненства като никое друго. Нищо чудно - съвършен е за горещите летни вечери.

За да подготвите Мохито ще ви би трябвало:

50 мл бял ром,

Половина лайм + четвърт за декорация;

2 чаени лъжички кафява захар;

Няколко листа мента;

25 мл газирана вода;

Натрошен лед.

Натрошете на ситно леда и покрийте дъното на чашата. Покрийте със захар и омесете усърдно. След това прибавете листата от мента и замесете още веднъж. Добавете лед до половината, по-късно ром и още веднъж лед. Разбъркайте. Добавете газирана вода. Гарнирайте чашата с листа от лайм и мента.

Пийте Spritzer

Този коктейл се сервира най-добре в чаша за бяло вино. В него можете да поставите комат портокал или лимон.

За да приготвите Сприцер ще ви би трябвало:

100 мл бяло вино, за предпочитане сухо;

100 мл газирана вода.

Изсипете двете съставки в чаша и деликатно разбъркайте с лъжица. Можете също по този начин да увеличите количеството на напитката си, като запазите съотношението 1:1, и да я приготвите в кана.

Ягодова напитка " Дайкири "

Дайкири е различен сувенир от Куба и излишък от бурната му история. След Испано-американската война, американците са чести гости на локалните питейни заведения. Те желаеха модификации на обичаните си питиета - по този начин беше основана истинска композиция, която ги зарадва извънредно. Те я кръстиха на близкия плаж: Diaquiri. Напитката е била обичана и разпространявана от Ърнест Хемингуей.

В ягодовата версия този другоземен коктейл има същински празничен темперамент. Сладко и ароматно, ослепително с неповторим цвят, това ще бъде отлично предложение за лятно градинско празненство! За да стане още по-освежаващо, ягодите могат да бъдат замразени преди разбъркване.

За да приготвите ягодово диакири ще ви би трябвало:

50 мл ром;

1 супена лъжица тръстикова захар;

1 сок от лайм;

100 г ягоди;

5 кубчета лед;

Почистете дръжките на ягодите и ги поставете в блендер. Поръсете ги със захар, изсипете ром и сок от лайм. Разбъркайте, до момента в който сместа стане идеално гладка. След това прибавете лед и още веднъж смесете всичко, до момента в който ледът се раздроби на дребни късчета. Сервирайте в чаши за мартини, които могат да бъдат авансово гарнирани с кора от захарна тръстика или части ягоди.

Класика - джин с тоник
 Петък е! Да си създадем мохито Петък е! Да си създадем мохито
Днес е от тези дни, в които не ти е задоволително да пъхаш глава в хладилника, да стоиш пред климатика и да мечтаеш за поречието на някоя...

За да го приготвите, ще ви би трябвало:

30 мл джин;

70 мл тоник;

2-3 резена лимон

5 кубчета лед.

Поставете резенчета лед и лимон във висока, ъглова чаша. Залейте всичко с джин и тоник. Разбъркайте деликатно. Сервирайте напитката охладена.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР