Така най-кратко може да бъде обрисуван със средствата на собствената

...
Така най-кратко може да бъде обрисуван със средствата на собствената
Коментари Харесай

Вицето Симеонов – „креслива” безсърдечност с власт

Така най-кратко може да бъде обрисуван със средствата на личната му терминология вицепремиерът от квотата на Обединени партриоти и водач на НФСБ Валери Симеонов. Той бе министърът, номиниран за „ владетел на гафовете” и предходната година, съгласно проучване на една от социологическите организации.

"Тоя закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тея сякаш заболели деца без грам майчинско възприятие, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния метод като инструмент за реализиране на техните чисто материални цели. Затова споделям, че законопроектът е заченат в грях ", декларира вицепремиерът и съпредседател на "Обединени патриоти " във връзка Закона за хората с увреждания. Коментарът Симеонов прави пред личната си телевизия СКАТ, а по-късно публикуван от други медии.

Преди него и президентът на синдиката „ Подкрепа” Димитър Манолов се изрече некрасиво по тематиката. „ И престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците. Засрамете се малко, засрамете се малко! "

После Манолов се извини за думите си като посочи, че е бил свестен неправилно – че в действителност му е жалост за децата и е имал е поради, че техните проблеми се употребяват за политически цели. Лидерът на поддръжка се оказа прав, тъй като по-късно лъсна истината, че Българска социалистическа партия стъпва върху нещастието на тези хора и ловко се възползва от действително съществуващите проблеми в тази обществена област.

Дали обаче в този момент вицето Симеонов ще се извини? Надали. Той се има за звезда от ранга на Лейди Гага, която прочее също преди време обиди непосредствено инвалиди, поради тяхно осъществяване с колички.

Откакто е във властта притежателят на СКАТ нонстоп прави гафове, само че не се помни случай да е поднасял извинения на засегнатите. Дори преди време разгласи, че ще съди всички национални малките екрани, плюс БНР и се разлюти, че не бил „ пиарка, нито говорителка” на Бойко Борисов, да не го питат за него.

Не пощади и президентът, като преди време го обрисува по този начин: „ Господин никой, пристигнал отникъде, един водач на аероплан, пристигна в Народното събрание и водеше със себе си някаква дълга жена под ръка”.

Може да припомняме още гафове, които националистът създаде, само че надали си коства да продължаваме да ги умножаваме. Пък очевидно той е цялостен непукист, щом за деца, ощетени от ориста и природата един татко като него можа да изрече тези грозни думи обществено.

Майките пък не закъсняха с изказване по случая: „ Държим още през днешния ден да си подаде оставката и в случай че не се случи това, следват митинги и гражданско непокорство “, оповестиха те.

„ Това беше следващото безумно изявление от един вицепремиер. Такива хора нямат място в ръководството, камо ли в демографската политика “, обясниха още майките. „ Обиден е и тонът, и методът, по който са казани. Ние не сме сякаш заболели, явно обществото ни е болно, щом има такива хора на управнически пост “, показаха още майките.

И са прави. Защото за един проблем като да вземем за пример неразбирателството сред самите организации, представляващи разнообразни хора с инвалидни увреждания, може да се приказва и възпитано, без обиди, без грозни съпоставения. Но този вид разговори явно не са по силите и класата на Валери Симеонов. Нито пък на съратника му, негов някогашен кумец Волен Сидеров, с който в този момент отново са в следващ разкол. Въпросът е – по кое време на премиера ще му додея да го играе непрекъснато умирител на тези двамата и да се извинява за дейностите и думите им?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР