Така наричаните суровинни валути като австралийския, новозеландския и канадския долар,

...
Така наричаните суровинни валути като австралийския, новозеландския и канадския долар,
Коментари Харесай

Суровинните валути растат с надеждата за примирие в търговската война САЩ - Китай

Така наричаните " суровинни " валути като австралийския, новозеландския и канадския $, норвежката крона в сряда повишават цената си на фона на повдигането на петролните цени и оптимизма за допустимо релативно разрешаване на комерсиалните разногласия сред Вашингтон и Пекин. Непланираното продължение на договарянията сред Китай и Съединени американски щати в Пекин предизвика растеж в търсенето на по-рискови активи.

Австралийският $ през днешния ден сутринта нараства с 0,2 % до курс от 71,54 по отношение на американския $. Канадският $ и норвежката крона също прибавят към цената си по 0,3 %.

Общата валута се повишава във връзка с американската с на 0,2 % до $1,1459 за едно евро. Но не съумява да възвърне загубите от вчерашната търговия, предизвикани от икономическото забавянето на еврозоната.

В същото време еврото нараства по отношение на японската валута до 124,73 йени спрямо 124,42 йени за едно евро ден по-рано.

За един $ през днешния ден на пазара дават 108,85 йени срещу 108,75 йени във вторник.

Фунтът стерлинг нараства с 0,2 % до $1,2739 от равнището $1,2717 м края на вчерашната търговия.

Към общата валута паундът е постоянен - 1,1117 евро за фунт при 1,1115 евро за фунт във вторник.

Валутните трейдъри чакат, че фунтът стерлинг ще резервира неустойчивостта си още няколко седмици заради страховете към процеса на Brexit. Парламентарното гласоподаване на съглашението с Брюксел на премиера Тереза Мей за изискванията по излизането на Англия от Европейски Съюз е запланираното за 15 януари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР