Така нареченото "Отровно трио" - проф. Велислав Минеков, адв. Николай

...
Така нареченото "Отровно трио" - проф. Велислав Минеков, адв. Николай
Коментари Харесай

Отровното трио изпрати писмо до чуждите посолства у нас

Така нареченото "Отровно трио " - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян изпратиха писмо до посолствата на страните членки на Европейския съюз, на посолството на Съединените щати, английското посолство и до Европейската комисия във връзка митингите у нас.

В писмото се споделя:

Уважаеми дами и господа,

Предвид събитията в страната ни от последните седмици, които обрисуваха трайни трендове на неуважение на главните цивилен права и свободи; противоконституционно унищожаване на разделянето на управляващите, разделяне, което подсигурява правовия ред в държавата; явното и безнаказано слепване на изпълнителната власт с избрани олигархични кръгове, както и неприемливите изказвания на министър-председателя на Републиката България по време на срещата на сред водачите на страните от Европейския съюз в Брюксел (17-18 юли), ние – жителите, заявяваме, че:
Решително се разграничаваме от държанието и изказванията на министър-председателя на Република България, който по време на формалната вечеря на лидерската среща назова сътрудника си Марк Рюте „ служител на реда на Европа “. Вярваме, че с използването на европейските правила за финансова дисциплинираност и транспарантно разходване на средствата на европейските данъкоплатци можем да излезем от рецесията, провокирана от COVID-19. Не одобряваме човек и министър председател, който се движи с кордон и въоръжена защита, да атакува човек и министър председател, който върви на работа с велосипед и без нито един гард.

Остро осъждаме демонстрацията на авторитарност, безотговорност и неуважение на закона и морала от хората, които са призвани да ги ползват и пазят. В изминал запис министър-председателят на Република България окачествява свои сътрудници - министър председатели на европейски страни, с най-обидни избрания. Истинността на същия запис не беше отречена. До този миг, основният прокурор не дава съответно пояснение и експертиза на жителите. Това е следващото доказателство за разрухата в правосъдната система и завладяването й от човек, препоръчан на този пост от нелегитимни, само че мощни финансови кръгове. За нас, като жители на Европа, това е безусловно недопустимо държание, което ни унизява и от което се срамим.

Не одобряваме похищенията против мирни жители от страна на органите на реда по време на мирни митинги и неналичието на съответна ответна реакция от изпълнителната власт.
Отново липсват каквито и да е дейности на прокуратурата, след оказано брутално принуждение и оскърбление над спокойно протестиращи български жители.

Ние, като гражданско общество от страна-членка на Европейския съюз, се разграничаваме изрично от министър-председателя на Република България и призоваваме за неговата оставка и на цялото настоящо държавно управление.

Заявяваме цялостната си непоносимост към арогантното и редовно тъпчене на основите на демокрацията. Решени сме да продължим да упражняваме обезпечените ни от Конституцията права, до момента в който настояванията ни за оставка не бъдат изпълнени! Време е за изключителни парламентарни избори!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР