Така наречените секретни болтове на джантите на автомобила се използват

...
Така наречените секретни болтове на джантите на автомобила се използват
Коментари Харесай

Как се развива секретен болт без специален ключ

Така наречените " секретни " болтове на джантите на автомобила се употребяват от доста време и са съвсем неразделна част от всеки актуален автомобил. Знаете ли обаче, че има прийом, който ви разрешава да развиете въпросните секретни болтове без помощта на специфичен ключ. Ето какво споделят експертите по тематиката, при положение, че сте изгубили ключа за секретните болтове и ви се наложи промяна са гума.

По предписание секретният болт не се стяга компактно, с цел да не се наранят краищата и да се скапват или, още по-лошо, да се счупи главата на болта. За да започнете да отвивате секретния болт, първо би трябвало да го смажете с така наречен проникваща грес или нещо от сорта на WD40.

След десетина минути затегнете още по-плътно общоприетите болтове, което ще докара до оптимално прилепяне на джантата към главината, разхлабвайки по този метод секретния болт. След това той може да се отвие даже и на ръка. Но в случай че това не стане, потърсете повече или по-малко сходна " глава ", тъй че по някакъв метод да се заклещи към краищата на въпросния болт с ексцентрична глава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР