Така наречените наследствени автомобилни производители имат сериозни поводи за размисъл

...
Така наречените наследствени автомобилни производители имат сериозни поводи за размисъл
Коментари Харесай

Tesla Model 3 направи това, което никой друг американски автомобил не е правил в Европа

Така наречените наследствени автомобилни производители имат съществени мотиви за размисъл и терзания. Причината е, че Tesla Model 3 направи нещо, което никой различен американски автомобил не е реализирал в Европа. Това е мотивът им за размисъл, до момента в който мотивът им за съществени терзания е прогнозата на Bloomberg NEF, съгласно която през 2022 година Tesla Model Y може да се трансформира в най-продавания автомобил в света с потенциал за доставка на 800 000 бройки. Това следва да разберем, само че предпоставките са на разположение.

Данните на разкриват, че през 2021 година Tesla е доставила 141 429 бройки от Model 3 в Европа. Така Model 3 е единственият електрически автомобил в Топ 50 на най-продаваните модели на континента, нареждайки са на 17 място. С към 2000 бройки повече са продажбите на Skoda Octavia (143 268), а водач остава VW Golf с 205 408 бройки. Но докога? Неговите продажби са с 27,9% по-малко по отношение на 2020 година и цели 50% по-ниски по отношение на 2019-а. Разликата сред второто и третото място е единствено 77 автомобила в интерес на Peugeot 208, само че третата позиция на Dacia Sandero е подплатено с растеж от 16,9% по отношение на предходната година.

Но да се върнем на Model 3, която взе скалпа на някои доста известни стандартни модели. Такива са Peugeot 3008 (140 015), Volkswagen Tiguan (133 558), Mercedes A-class (117 233) и даже BMW 3-Series (116 250), която се продава като седан и комби. Един от най-продаваните модели в Европа преди години, Ford Focus, даже не съумя да мине границата от 100 000 продажби.

Представянето при марките също е впечатляващо. В Топ 25 имаме 12 марки с позитивно показване и 13 с негативно. Hyundai и Kia се показват чудесно с растеж от 21% и 19% надлежно, само че Tesla е с растеж от... 71%. Догодина евентуално ще е доста по-голям, тъй като, както казахме първоначално, занапред следва да забележим капацитета на Model Y.

Доскоро пазарът на коли в Европа се оглавяваше от Сегмент С, където попада Golf, само че SUV отмъкват от ден на ден клиенти. Доказателство за това е спадът от 13,3% в Сегмент С, само че качване на търсенето с цели 42,6% в сегмента на средноразмерните SUV (SUV C).

На този декор Model 3 е радикално друг автомобил от Golf, освен това освен поради напълно електрическото си задвижване. В последна сметка Model 3 реализира нещо, което не се е удавало на никой американски автомобил. Остава да забележим дали търсенето на Tesla в Европа ще спадне, откакто към този момент всеки производител има свое електрическо предложение (по няколко даже), или европейците ще продължат с американската спекулация.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР