Така наречените хед-ъп дисплеи не са нови в света на

...
Така наречените хед-ъп дисплеи не са нови в света на
Коментари Харесай

Новите „фордове“ ще прожектират знаци върху пътя

Така наречените хед-ъп екрани не са нови в света на колите и на пазара към този момент се оферират такива с диагонал до 24 инча, които да оказват помощ на лидера по време на шофиране и да понижат разсейването по време на шофиране. Преди няколко години от Mercedes показаха опционални цифрови светлини, които могат да прожектират разнообразни фигури и схеми по време на шофиране и да подкрепят за най-хубава осветеност на пътя.



Сега от Ford показаха сходна технология, която също има за цел да улесни водачите като прожектира знаци върху платното за придвижване. От компанията назовават творбата си фарове с висока резолюция и вършат доста повече от просто осветление на пътя. Освен знаци, технологията разрешава и прожектирането на пешеходна пътека тук-там, където маркировката е в неприятно положение.



Фаровете взимат информация от инфотеймънт системата и могат даже да оказват помощ за разпознаването на пътните условия, като да вземем за пример да демонстрират познатата снежинка при риск от замръзване. Знаците могат да подкрепят и другите участници в придвижването, като с изключение на колите, фаровете могат да вършат специфични пътеки, които да подкрепят пешеходци и велосипедисти.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР