Така наречените „еколози“ ще затрият бизнеса ни, казаха пред „Труд“

...
Така наречените „еколози“ ще затрият бизнеса ни, казаха пред „Труд“
Коментари Харесай

Голям скандал! Натура 2000 убива поминъка на рибарите по Черноморието

Така наречените „ еколози “ ще затрият бизнеса ни, споделиха пред „ Труд “ риболовци, на които ще бъде неразрешено да ловуват в морски територии, попадащи в Натура 2000.

„ През 2007 година „ зелените “ са определили предпазени зони както навътре в страната, по този начин и в морето “, описаха хората. Те до през днешния ден се чудят за какво никой не ги е питал, нито е разискал с тях по какъв начин това ще повлияе на поминъка им.

„ Предстои въвеждането на възбраната и точка. На всичко от горната страна до момента в който междинният % при другите европейски страни страни е 10-15 на 100, то в България зоните, които ще бъдат неразрешени за морски лов на риба, ще е 33% “, обясниха още риболовците. Според тях тези територии са избрани в нарушаване с наредбите на Европейската комисия, тъй като не са съгласувани и оповестени авансово.

„ Някой в миналото си е решил, определил зоните, показал ги е пред Брюксел, Как е станало това, никой не ни дава пояснение “, описват риболовците. Дори сега, по неофициална тяхна информация, управляващите желали данни от „ зелените “ организации за какво са избрани тъкмо тези морски зони да влязат в Натура 2000, а те им отказвали пояснение, като заявявали, че непосредствено си споделят с Европейска комисия.

„ Цялата система е порочна – първо, няма бистрота. Второ – страната е възлагала на „ екологичните “ организации да дефинират предпазените зони. А тъкмо те имат интерес тези територии да са повече, тъй като по този метод си обезпечават едни бъдещи приходи. Сега следва да се създадат проекти на ръководство на зоните, а там има заложени средства за 15 години напред за „ природозащитниците “, които заявяват, че ще управляват и стопанисват тези територии. Всичко е поради европарите. Колкото по-голяма е дадена зона, толкоз повече парище има “, описа пред „ Труд “ риболовец, поискал анонимност.

„ Не ми пишете името, тъй като ще ми затрият бизнеса, в случай че схванат че се окайвам “, сподели морският вълк и добави: „ А по този начин на нас ни се връзват ръцете да риболуваме в избрани зони. Европейски Съюз споделя: ние не дефинираме териториите, всяка страна сама си ги показва и заявява. Следователно би трябвало да си ги спазвате. Сега, при правене на проекти за ръководство, ние още веднъж не участваме. Кой ги изготвя, по какъв начин ги изготвя, също не е ясно “.

„ Има разнообразни типове тралове, само че това кой го знае?, пита риторично индивидът. Според него сега, в който се постави сходна разпоредба, под възбрана попадат всички тарлиращи средства. Което значело, че риболовът умира като промишленост. „ Убиват поминъка. Цялото Черноморие затварят – към нос Емине, Калиакра, на юг “, изясняват риболовците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР