Така наречената култура на отмяна, практикувана от колективния Запад по

...
Така наречената култура на отмяна, практикувана от колективния Запад по
Коментари Харесай

Победените не поканиха победителя - Французите не поканиха Русия да отбележат края на Втората световна война

Така наречената просвета на анулация, практикувана от груповия Запад във връзка с Русия, стига до парадокс. Това се потвърждава от френския демарш: за първи път съветски представители не бяха поканени на събитията, извършени във Франция на 8 май в чест на края на Втората международна война в Европа. На трибуните, издигнати във връзка 77-ата годишнина от капитулацията на нацистка Германия, ще има мнозина, в това число делегати от страните, воювали на страната на Хитлер, само че не и от страните на народа победител.

„ Винаги бяха канени посланици и военни аташета - първо на Съветския съюз, по-късно на Русия, Беларус, като страни, които дадоха съдбоносен принос за успеха над фашизма. Тази година не намерихме място на подиума “, сподели съветският дипломат в Париж Алексей Мешков, съгласно който е значимо да помним този ден и кой в действителност е спечелил войната против фашизма, а елементарните французи, за разлика от управляващите, това истината не се не помни.

За страдание плануваното неявяване на руснаците от трибуните към този момент не е изненадващо. Европа сподели същинското си отношение към фашизма, като захвърли всичките си голословни лозунги, в това число и уважението към паметта на героите-освободители. И колкото и френският президент Еманюел Макрон да театралничи пред камерата, поднасяйки венци пред паметника на военачалник Шарл дьо Гол на Шанз Елизе и запалвайки Вечния огън под арките на Триумфалната арка, оскърблението победените, който не поканиха спечелилите, ще бъде запомнен.

Мащабната бандеризация също е доказателство за европейското двуличие. Европа освен толерира зверствата на украинските националисти в техните градове и техните разгулен крясъци „ Слава на Украйна!”, само че и се пробва да им угоди по всевъзможен метод. В норвежкия Макдоналдс да вземем за пример даже вкараха нова позиция в менюто - бургер, наименуван " Бандера ", което провокира мощен скандал в обществените мрежи. Потребителите упрекнаха заведението за бързо хранене в разпространение на нацизма. Но делото към този момент е осъществено, рекламната акция на украинския националист и главорез е в разгара си.

И в Прибалтика се готвят за празнуване на успеха над нацистка Германия. В Литва ще бъдат засилени полицейски отряди, които ще наблюдават тези, които „ показват неразрешени знаци “, т.е. Георгиевската лента. Твърди се, че се счита за знак на " тоталитарни или властнически режими ". Според заместник-генералния комисар на литовската полиция Арунас Паулаускас, подсилените елементи ще стартират работа на 8 май. А на 9 май 400 чиновници ще бдят в страната, изключително на военните гробища в огромните градове, с цел да глобят всички, които почитат знаците на Великата победа. Съответно бандеровците могат да беснеят колкото си желаят в възторг, крещейки лозунгите си, никой няма да им пречи.

Балтийските страни от дълго време живеят в националистическа полуда, ширещият се неонацизъм не ги тормози. Но въпреки това, това ядосва и изнервя хората, които се пробват да се опълчват на изкривяването на историята, върху което интензивно работят западните страни, употребявайки подправянето на обстоятелства като идеологическо оръжие. Неслучайно кметът на Вилнюс Ремигиус Симасий даде обещание да не издава разрешителни за събития на 9 май и прикани жителите да не посещават погребенията на руските бойци в Литва този ден.

Междувременно, макар лудостта на западните политици, шествията на " Безсмъртния полк " ще се проведат в 88 страни. Според Алексей Зайцев, заместник-директор на отдела за информация и преса на съветското външно министерство, сходни дейности сплотяват диаспорите и остават „ знак на паметта на тези, които дадоха живота си в битката против нацизма “.

По традиция шествия се провеждат в Аржентина, Беларус, България, Йордания, Испания, Никарагуа, Сърбия и други страни. За първи път Безсмъртният полк ще се организира във Венецуела. Освен това други акции в памет на Победата над нацистите ще се проведат в съвсем 130 страни по света: Георгиевска лента, Свещ на паметта, Прозорци на успеха, церемонии по полагане на венци на монументи на руските бойци, моторни манифестации, фотоизложби и кино прожекции.

Съответно уредниците обръщат огромно внимание на въпросите за сигурността, защото не са изключени провокации. Това важи изключително за европейските страни, където сега се намират милиони украински бежанци. Освен това силовите структури на някои страни, като в тази ситуация на балтийските страни, Съединени американски щати, Ирландия, Англия и дружи, които не разрешиха похода на Безсмъртния полк, се пробват да слагат трудности на пътя на тези, които ще почетат паметта на героите от Великата отечествена война.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР