Така на практика различни държавни институции и бизнесмени ще се

...
Така на практика различни държавни институции и бизнесмени ще се
Коментари Харесай

Не Е Само Правосъдието! Зловещ Руснак Погна Ветко!

Така на процедура разнообразни държавни институции и предприемачи ще се състезават кой първи да докопа елементи от имането на предприемача.

Данъчните проблеми на Ветко стартират преди седмица. На 6 ноември с разпореждане на Териториална дирекция " Големи данъкоплатци и осигурители " към Национална агенция за приходите е натрапен запор върху терен от 34 декара край " Свети Влас “. Апетитният парцел е благосъстоятелност на компания " Захарен комбинат - Пловдив ". Чрез нея Ветко през 90-те години на предишния век приватизира едноименното дружество. Партньор тогава му е босът на " Мултигруп “ Илия Павлов. След серия кавги и финансови врътки комбинатът е овладян от Арабаджиев, а собствеността му трансферирана на името на офшорка. Контролът продължава да е в ръцете на Ветко, твърди спецпрокуратурата. Така с помощта на серия фиктивни покупко-продажби сред " Захарен комбинат - Пловдив " и кухи компании Арабаджиев съумява да източи над 9 млн. Данък добавена стойност, се твърди в обвиняването против предприемача.

Отделно от това захарният цех натрупва и солидни суми неплатени осигуровки и налози при индустриалната си активност.Това дава мотив на Национална агенция за приходите преди седмица да запорира притежавания от сдружението парцел в " Свети Влас “. По закон следва обществена ликвидация на терена, с цел да се съберат дължимите суми.

Подобни искания, става известно, има и съветският предприемач Семьор Данилюк. По негово искане е запориран различен прилежащ парцел на " Захарен комбинат - Пловдив " с повърхност 130 декара. Повод са отговорности на Арабаджиев за милиони левове. След намесата на съдия-изпълнител апетитният терен в съседство с курорта " Елените “ е изваден за продажба, а плануваният търг ще се организира в средата на декември.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР