Така може да се говори, само ако има осъдени лица

...
Така може да се говори, само ако има осъдени лица
Коментари Харесай

С изказванията си премиерът нарушава наказателния кодекс и презумпцията за невинност

" Така може да се приказва, единствено в случай че има наказани лица в Народното събрание. Премиерът по принцип нарушава Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и презумцията за невиновност с изявлението си ". Това разяснява юрист Михаил Екимджиев пред „ Фрог нюз " във връзка с изказванията на Борисов, че в Народното събрание има хора, нарушаващи законите. Твърдение, поради което от опозицията желаеха негово чуване в Народното събрание и което докара до абсурда с изгонването на Корнелия Нинова от пленарна зала.

" Ако съответните органи преценяват, че министър-председателят има поради нещо друго от това, за което към този момент има следствие - става дума за двамата депутати от опозицията - тогава биха могли да го попитат за техните имена. Въпрос е на преценка, не е наложително.

Друг е въпросът, че Борисов въпреки и нереално, въпреки и да не посочва съответни имена по принцип нарушава презумцията за невиновност, тъй като окачествява тези лица като нарушители, без да има в действие присъди. Не могат и да се предяват искове на премиера, защото не им загатва имената и откакто не знаем кого засяга, в случай че има искания към думите му, ще наподобява, че тези хора сами се разпознават ", добави юристът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР