Така коментира новата порция лица в списъка Магнитски адвокат Росен

...
Така коментира новата порция лица в списъка Магнитски адвокат Росен
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Топ адвокат разби измамата Магнитски ТОЧКА ПО ТОЧКА

Така разяснява новата порция лица в листата " Магнитски " юрист Росен Димитров.

 

Той изясни, че не е на ясно какви са критериите, по които дадени лица попадат в този лист. Отбеляза, че надали някой различен с изключение на министерство на финансите на Съединени американски щати знае какви са тези критерии.

 

" Това е по този начин, тъй като включването на хора в този лист се прави без никакви доказателства. Без никакви претекстове, освен това, административният орган на Съединени американски щати, а точно министерството на финансите, не е обяснило и не е стимулирало своето решение и своя акт, според който е присъединило тези лица в този лист. Тоест, направило го е въз основа на свои догатки, че тези лица са забъркани в корупция ", добави юрист Димитров. Той дефинира това като " едностранно административно произвеждане ", в което лицата нямат никаква опция да изложат своята теза или да дават доказателства за своята непорочност. По думите му на тези лица им е отнета опцията да употребяват отбрана от юрист и нямат никаква опция да апелират въпросния административен акт.

 

" Критерият, по който едни лица влизат в този лист, а други лица не влизат, не мога да ви кажа какъв е. Вероятно би трябвало да попитате високопоставени членове на финансово министерство на Съединени американски щати. Списъкът " Магнитски " и включването на лицата в него нямат никаква правна стойност за страната по генезис на включените лица.

 

От една страна, причина за това е самият факт, че на тези лица не им е дадена никаква опция със свои дейности да влияят върху административния акт и да изразят своята защитна позиция.

 

От друга страна, административните актове на други страни, в тази ситуация Съединени американски щати, няма по какъв начин да имат правна стойност в трети страни и не могат да служат като източник на право и правна основа за търсене на каквато и да е отговорност от включените в този лист лица. "

 

По думите на юриста, идващия път, когато чуем по националните малките екрани по какъв начин някой водещ или комфортно поканен посетител се чуди " по какъв начин по този начин американците знаят за корупция, а прокуратурата не подхваща никакви дейности ", ще е сигурен знак за следващата груба операция на публичното мнение.

 

" Това е заради повода, че никакви доказателства не са посочени за какво тези лица са включени в този лист.

 

Освен това (Върховния административен съд) Върховен административен съд на Република България в едно свое решение от началото на предходната година доста ясно е показал, че този акт " Магнитски " няма никаква употреба в България. Европейските съдилища са показали същото във връзка с Европейски Съюз. Там съдиите са разяснили, че актове на непозната страна, въпреки и Съединени американски щати, като един международен хегемон и образец за народна власт, не могат да имат дейности във връзка с суверенни страни и не могат да вземат решение въпроси от тяхната вътрешна подготвеност ", добави юрист Росен Димитров.

 

Юристът означи, че дълго е търсил в уеб страницата на министерство на финансите на Съединени американски щати и по този начин и не е съумял да разбере какъв е този акт, кой го е издал.

 

По думите му става въпрос за акт без претекстове, в който се изричат догатки за финансови и корупционни закононарушения на съответните лица в съответните страни.

 

" Вие и вашите фенове, както и аз си задаваме въпроса: " Добре де, откакто тези лица се допуска, че реализират корупция в съответната страна, за какво би трябвало да им бъде забранявано да пътуват до друга страна? ", добави юристът.

 

Според него готвените промени в Наказателно-процесуален кодекс за следствие на основния прокурор евентуално ще бъдат гласувани в идващия парламент, в случай че не бъдат импортирани още веднъж в края на живота му. По думите му депутатите даже и да не желаят, няма да имат различен избор, с изключение на да ги одобряват.

 

" Дори и рационални народни представители, които осъзнават какъв брой противоконституционни са тези текстове и оферти на министъра на правораздаването, няма да имат никакъв избор и ще би трябвало да ги одобряват.

 

Няма да имат никакъв избор, тъй като, в случай че гласоподават срещу тези промени, те незабавно ще бъдат упрекнати в застъпничество над основния прокурор и в отвращение той да бъде разследван, както и в предпочитание той да бъде безотговорен. Тези промени евентуално ще бъдат признати, само че в случай че бъдат признати сигурно, ще катастрофират в Конституционния съд ", заключи юрист Росен Димитров.

Източник: pik.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР