Така КНСБ и Подкрепа ще изгубят монополното си положение и

...
Така КНСБ и Подкрепа ще изгубят монополното си положение и
Коментари Харесай

Изненада! Продължаваме промяната цака КНСБ и Подкрепа в Тристранката

Така КНСБ и " Подкрепа " ще изгубят монополното си състояние и ще се чуе гласа и на други синдикални организации.

Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " съобщи, че в границите на съдружните договаряния е разисквана обширно енергийната стратегия, тъй че и жителите и бизнесът да може да премине през тази зима.

" Държавата има своите принадлежности, има регулатор, който може да управлява цените за потребителите, а за бизнеса помощите, които към този момент съществуват по времето на служебния кабинет ще продължат до основаването на нов бюджет при започване на 2022 година ", добави Лорер.

" Енергийната система на България дълги години не е ръководена както би трябвало. Ситуацията, която ние заварваме е генериране на ток благодарение на безценен съветски газ, вместо по-евтин азерски газ ", сподели той.

Георги Ганев от " Демократична България " съобщи, че енергийните цени в България са едни от най-ниските на мегават час в Европа. Според него въпросът с цените на електрическата енергия има две страни:

" Краткосрочният проблем е, че това е епизод, относително краткотраен, на доста високите цени на силата в края на 2021 и до пролетта на 2022 година, след което цените се чака да се възстановяват, за това краткосрочната политика би трябвало да има краткотраен темперамент. Дългосрочният проблем е въпросът на структурата, по която ще се доставя и ще се ценообразува електричеството в България в по-далечна вероятност. Това е обвързвано с енергийния преход, с пазарната инфраструктура, както и със свързаността на българската електроенергийна система с по-сериозни и по-малко лабилни пазари. При обезпечаването на сходна съгласуваност съмненията в цените ще са доста по-малки ", разяснява Ганев.

Специално изследване на социологическата организация " Алфа Рисърч " сочи, че 53,2% от жителите считат, че законодателните начинания за стопанската система би трябвало да са фокусирани предпочитано върху подкрепяне на съществуващия бизнес.

Според 43.2% от запитаните законодателните начинания би трябвало да са ориентирани към стимулиране на нови започващи компании и производства. Без мнение са 3,6% от респондентите, взели участие в специфичното допитване на " Алфа Рисърч ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР