Така както няма идеални родители, няма и идеали методи за

...
Така както няма идеални родители, няма и идеали методи за
Коментари Харесай

Добрите родители отглеждат успешни деца: 12 мита за родителството

Така както няма идеални родители, няма и идеали способи за образование. Децата не идват с напътствие за развъждане, по тази причина е невероятно да се планува дали методът, по който са отглеждани, е най-верният. Съществуват редица легенди и убеждения, които в огромна част от случаите не се основават на някакви научни доказателства, че са потребни в дълготраен проект.

Като родители, се учим и израстваме всеки ден. Не сме идеали, само че е значимо да знаем някои съществени правила, които са дефинитивно развенчани!

1. Трябва да крещите на детето, с цел да демонстрирате престиж!

Агресията като родители е необятно застъпен способ на образование. Дали съзнателно, или неумишлено, родителите постоянно крещят на децата си. Дали обаче това е дейно? Най-вероятно към този момент сами сте си дали отговор на този въпрос. Не единствено това, само че е допустимо да провокира контузия у детето. Подобни способи на образование водят до пропаст сред родителите и децата. Нито физическата, нито вербалната експанзия биха довели до нещо градивно, тъй че ви съветваме да се въздържате от сходни способи, а в случай че сте извънредно изнервени и ядосани, просто излезте от помещението, до момента в който се успокоите. 

2. Родителят би трябвало да е най-хубавият другар на детето.

Доверието сред родителя и детето е нещо извънредно значимо, само че не бъркайте доверие с другарство. Ако крещенето не е добър способ на образование, то и другата прекаленост – да сте прекомерно отстъпчиви – също не е целесъобразна. Трябва да поставите ясни граници, с цел да имате уважението на детето. Вие сте модел на държание за своето дете и като подобен би трябвало да бъдете деликатни и в думите, и в държанието си. Поставянето на граници и яснотата в йерархията ще помогне на детето на по-късен стадий да разбере устройството на обществото и да се впише в него.

3. Ако сравнявате децата си, това ще ги стимулира.

Често родителите имат вяра, че възпитаното и дисциплинирано дете с високи оценки е по-вероятно да успее в живота. Родителят обръща повече внимание на детето, което показва тези качества и непрекъснато го дава за образец на другото си дете. На първо място, сходно подчертаване надали работи мотивиращо на „ изоставащото “ дете. И второ, отличните оценки в учебно заведение или прекомерната дисциплина въобще не са гаранции за триумф в живота, даже от време на време могат да бъдат спънка.

4. Добрите родители отглеждат сполучливи деца.

Има родители, които, с цел да насърчат децата си да бъдат сполучливи, ги затрупват с редица спомагателни действия, които да усъвършенстват заложбите им. Подобно вманиачаване на родителите, които мъчително желаят децата им да са най-хубави във всичко, най-после ги вършат нещастни. И тези нещастни деца в никакъв случай не могат да отговорят на упованията на родителите си. Това ги кара да се усещат още по-неудовлетворени и нещастни. Препоръчваме ви да се фокусирате върху напъните, които поставя детето, а не върху крайния резултат. Ценете напъните.

5. Когато плачем, би трябвало да се крием от децата.

Емоциите във всичките им цветове и разнообразие са част от човешкия живот. Децата ви по този начин или другояче ще ги срещнат по своя път, тъй че не им ги спестявайте, тъй като не им вършиме услуга. Постарайте са им обясните, че и възрастните от време на време са тъжни и плачат. Не се опитвайте да създадете собствен съвършен облик в очите на детето, тъй като рано или късно ще преживее отчаяние. Признавайте грешките си, извинявайте му се, не прикривайте възприятията си, а говорете за тях и се опитвайте да му ги обяснявате. Така и детето на собствен ред ще се оправи със своите усеща.

6. Децата би трябвало да са непрекъснато заети.

Страничните от учебното заведение занимания са потребни, стига да не се прекалява, несъмнено. Но затрупването на детето с домашни никога няма да докара до нищо градивно. Много родители записват децата си на разнообразни курсове и уроци, които в последна сметка да стресират детето. Оставете децата да играят и да си почиват. Не им отнемайте времето за тях самите, тъй като имат потребност от това. Ценете персоналното им пространство и не прекалявайте с упоритостите си, тъй като ще ги претоварите и ще получите противоположния резултат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР