Така както мразим крадци, както мразим убийците, така да мразим

...
Така както мразим крадци, както мразим убийците, така да мразим
Коментари Харесай

Борисов: да мразим хакерите, както убийците и крадците

" Така както ненавиждаме крадци, както ненавиждаме убийците, по този начин да ненавиждаме и хакерите ". Това прикани министър председателят Бойко Борисов при разкриване на конференция за киберсигурност в София във вторник. Главният прокурор Сотир Цацаров разяснява, че настоящето наказване от до 2 години затвор и 3 хиляди лева санкция при немаловажни компютърни закононарушения са малко и би трябвало ремонт на Наказателния кодекс.

Същото мнение изрази и заместникът му и единствен претендент за поста му Иван Гешев, съгласно който би трябвало да се развие и държавния капацитет за следствие на хакерски офанзиви. Гешев се опита да омаловажи сериозността на разрушената база данни на приходната организация, акцентирайки, че в случай че това се било случило с банката, следствията са щели да бъдат доста по-сериозни.

Вътрешният министър Младен Маринов уточни, че злонамерените хакерски атаки против държавните администрации не престават, само че към този момент били несполучливи, поради бързата интервенция, а финансовият министър Владислав Горанов добави, че пари за киберсигуронст ще има в бюджета и се планува нарастване на заплатите за държавните компютърни експерти.

" По-лесно е да чупиш, в сравнение с да градиш "

" Ако няма злост към тези хора - какъв брой е съвременно и какъв брой е готино да си хакер - и ние се отнасяме с приемливост към тях, нищо положително не ни чака ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР