Така както е привлечено лицето като обвиняем, то ще получи

...
Така както е привлечено лицето като обвиняем, то ще получи
Коментари Харесай

Обвиняемият за катастрофата с Ферарио Спасов може да получи от 3 до 8 г. затвор

Така както е привлечено лицето като обвинен, то ще получи от 3 до 8 години затвор. Това сподели окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков по отношение на следствието на тежката злополука при която почина футболната легенда Ферарио Спасов.

„ Но в случай че се откри нещо друго и се промени квалификацията, ще бъдат употребявани други текстове от Наказателния кодекс и наказването може да бъде променено “, разясни той. Окръжният прокурор обаче добави, че единствено в случай че Начо Пантелеев признае напълно виновността си и в хода на делото не се разпитват очевидци и специалисти, може да се стигне до понижаване на присъдата му.

Според него няма по какъв начин да се разяснява съглашение с Начо Пантелеев, само че е допустимо той да се признае за отговорен и да се премине към същинската страна на процеса.

Валентин Вълев отхвърли да разяснява за какво изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов е разпределил делото на Окръжна прокуратура – Ловеч. Но акцентира, че там нямат нито една оправдателна присъда по подобен вид каузи.

„ Считам, че прокуратурата в града е свършила оптимално доста работа по този случай. Извършени са огледи, разпитани са очевидци, откриват се и други директни очевидци на случая. Освен съдебно-медицинската експертиза, би трябвало да се разпореди и авто-техническа експертиза. Всички доказателства ще бъдат сърбани в границите на два месеца “, сподели още той.

Според окръжния прокурор на Ловеч при определяне на нови условия и обстоятелства е допустимо да се трансформират и обвиняванията.

„ Има висок публичен интерес към случая. Ние обаче не се ръководим от личността на починалия или на отговорния. Работим еднообразно по всеки случай. Очакваме да излезе оптимално бързо кръвната проба и в случай че тя се окаже позитивна, ще се трансформират и обвиняванията към злополуката. Към момента обаче се опитваме да изясним всички условия, в това число дали виновният водач е предизвикал и други ПТП-а, дали има други нарушавания и така нататък “, сподели още Валентин Вълков.

Наложената все още мярка за неотклонение не може да бъде изменена. „ Но в случай че се съберат други данни и условия, към този момент може да се разсъждава в посока смяна на тази мярката “, разясни обаче окръжният прокурор.

Той уточни също по този начин, че в следствието ще вземат присъединяване движимости лица от три правосъдни региона. „ Веднага след привличането на лицето като обвинен, то е разпитано, само че е запазило безмълвие на този стадий. Задължително при всеки тежък пътен случай обаче се задържат колите – в тази ситуация са прибрани и двете коли. Те се пазят до приключването на делото “, сподели още Валентин Вълков.

„ Какво ще твърди в правосъдна зала подсъдимия си е негово дело, значимото е какво ще твърдим ние, а ние ще се позоваваме на събраните доказателства и експертизите. Друг е въпросът дали обвиненият ще има някакви възражения към събраните доказателства “, изясни още окръжният прокурор в Ловеч.

От думите му стана ясно също по този начин, че тази заран е бил осъществен и втори оглед на мястото на пътния случай.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР