Така изглежда тоалетната на бъдещето, представена от Бил Гейтс в

...
Така изглежда тоалетната на бъдещето, представена от Бил Гейтс в
Коментари Харесай

Бил Гейтс представи тоалетна, която не се нуждае от вода или канализация

Така наподобява тоалетната на бъдещето, показана от Бил Гейтс в Пекин

Американският милиардер Бил Гейтс показа в китайската столица Пекин „ най-значимото достижение в санитарните условия за последните 200 години “. Тоалетната на бъдещето не се нуждае от вода или канализация, а посредством потреблението на избрани химикали съумява да преработи човешките фекалии в тор, оповестява dnevnik.bg.

Съоснователят на „ Майкрософт “ изясни, че футуристичната тоалетна е разработвана няколко години и се чака скоро да бъде пусната за продажба. Проектът се е осъществил посредством непрекъснато финансиране от една от филантропските организации на Гейтс. До момента са вложени към 200 млн. $, като още толкоз ще са нужни за международното разпространяване на тоалетните.

„ Сега всички боклуци от тоалетната отиват във водата. Бъдещите тоалетни обаче нямат канализация. Те могат да одобряват както течности, по този начин и твърди субстанции. Чрез химическа им обработка, в това число и изгарянето им в множеството случаи, въпросните субстанции просто изчезват “, описа Бил Гейтс пред „ Ройтерс “.

 

 

Той прави съпоставяне на сегашните и бъдещите тоалетни, като ги съпоставя с развиването на компютърните технологии в средата на 70-те години на предишния век, когато основава „ Майкрософт “. „ Както един личен компютър е независим и не е част от някаква гигантска система за ръководство, по този начин на равнище домакинство можем да се създадем независима тоалетна, в която да се прави химическа обработка и да не е обвързвана по никакъв метод с канализацията “, изясни милиардерът.

Бил Гейтс показа данни на филантропската си организация, съгласно които неприятните санитарни условия убиват всяка година половин милион деца под 5-годишна възраст. Годишните разноски за опазване на здравето, свързани с този проблем, достигали 200 милиарда $.

Мястото, на което Гейтс реши да показа плана си, не е определено инцидентно, отбелязва „ Ройтерс “. През 2015 година управляващите в Китай стартират т.нар. „ тоалетна гражданска война “. В рамките на няколко години азиатската страна си сложи за цел да бъдат издигнати 34 хиляди нови публични тоалетни. Новата общонационална акция е с небосвод до 2020 година, като задачата е да се усъвършенства обслужването на локалните и задграничните туристи на обектите, които се радват на най-активен посетителски интерес. Намерението на управляващите е да бъдат ремонтирани и други 25 хиляди тоалетни.

Бил Гейтс планува, че до 2030 година пазарът на футуристичните тоалетни ще доближи 6 милиарда $ на годишна база. / kaldata.com

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР