Така изглежда тоалетната на бъдещето, представена от Бил Гейтс в

...
Така изглежда тоалетната на бъдещето, представена от Бил Гейтс в
Коментари Харесай

Бил Гейтс представи тоалетна, която не се нуждае от вода или канализация

Така наподобява тоалетната на бъдещето, показана от Бил Гейтс в Пекин
Американският милиардер Бил Гейтс показа в китайската столица Пекин „най-значимото достижение в санитарните условия за последните 200 години“. Тоалетната на бъдещето не се нуждае от вода или канализация, а посредством потреблението на избрани химикали съумява да преработи човешките фекалии в тор, оповестява dnevnik.bg.

Съоснователят на „Майкрософт“ изясни, че футуристичната тоалетна е разработвана няколко години и се чака скоро да бъде пусната за продажба. Проектът се е осъществил посредством непрекъснато финансиране от една от филантропските организации на Гейтс. До момента са вложени към 200 млн. $, като още толкоз ще са нужни за международното разпространяване на тоалетните.

„Сега всички боклуци от тоалетната отиват във водата. Бъдещите тоалетни обаче нямат канализация. Те могат да одобряват както течности, по този начин и твърди субстанции. Чрез химическа им обработка, в това число и изгарянето им в множеството случаи, въпросните субстанции просто изчезват“, описа Бил Гейтс пред „Ройтерс“.

Той прави съпоставяне на сегашните и бъдещите тоалетни, като ги съпоставя с развиването на компютърните технологии в средата на 70-те години на предишния век, когато основава „Майкрософт“. „Както един личен компютър е независим и не е част от някаква гигантска система за ръководство, по този начин на равнище домакинство можем да се създадем независима тоалетна, в която да се прави химическа обработка и да не е обвързвана по никакъв метод с канализацията“, изясни милиардерът.

Бил Гейтс показа данни на филантропската си организация, съгласно които неприятните санитарни условия убиват всяка година половин милион деца под 5-годишна възраст. Годишните разноски за опазване на здравето, свързани с този проблем, достигали 200 милиарда $.
 Бил Гейтс показа и тоалетна, която унищожава човешки фекалии посредством слънчева сила.
Мястото, на което Гейтс реши да показа плана си, не е определено инцидентно, отбелязва „Ройтерс“. През 2015 година управляващите в Китай стартират т.нар. „тоалетна революция“. В рамките на няколко години азиатската страна си сложи за цел да бъдат издигнати 34 хиляди нови публични тоалетни. Новата общонационална акция е с небосвод до 2020 година, като задачата е да се усъвършенства обслужването на локалните и задграничните туристи на обектите, които се радват на най-активен посетителски интерес. Намерението на управляващите е да бъдат ремонтирани и други 25 хиляди тоалетни.

Бил Гейтс планува, че до 2030 година пазарът на футуристичните тоалетни ще доближи 6 милиарда $ на годишна база.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР