Така изглежда глобалното затопляне – този коментар е изписан под

...
Така изглежда глобалното затопляне – този коментар е изписан под
Коментари Харесай

Кадър от най-тъжното видео за глобалното затопляне

Така наподобява световното стопляне " – този коментар е изписан под видео, на което се вижда умираща от апетит полярна мечка. Кадрите демонстрират по какъв начин страдащото животно се движи извънредно мъчно в опит да откри храна по местата, където всекидневно има лед и сняг. На моменти то влачи задните си крайници и ляга на земята без сили и сила.

Мечката на видеото е мъчително слаба, огромна част от козината ѝ е окапала от тялото. Тя е била видяна и снимана от фотографа Пол Никлен " Нешънъл Джиографик " по време на експедиция на островите Бафин край Канада. Тъжното видео е оповестено на уеб страницата на медията.

" Когато учените споделят, че мечките са изчезващ тип, желая хората да знаят по какъв начин наподобява това. Мечките ще умрат от апетит. Така наподобява умираща от апетит мечка ", споделя оператор от експедицията.

Заради покачването на температурите и топенето на полярните ледове, естествената среда на белите полярни мечки изчезва. Заради неналичието на ледове те нямат достъп до главното си прехранване - тюлени.

Храненето на полярни мечки е нелегално, означават във видеото и прибавят, че в това положения и в случай че не откри източник на храна, тази мечка има единствено още няколко часа живот.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР