Така и така е тръгнало премиерът Бойко Борисов да е

...
Така и така е тръгнало премиерът Бойко Борисов да е
Коментари Харесай

В Перник канят премиера на чаша студена вода

Така и по този начин е тръгнало министър председателят Бойко Борисов да е в ролята на пръв надзорник в републиката и да уволнява всякакви наглеци за безчинствата им, що не намине и през Перник! Там живеят небогати, само че гостоприемни хора и ще го почерпят с чаша студена вода от пресъхналия язовир „ Студена”, заради чиновническо безхаберие. После ще го попитат: с конкурс ли си е подбирал фрагментите – регионалната шефка Ирена Соколова и досегашната кметица Вяра Церовска. Защото тези двете го насадиха на патешки яйца пред същите поданици на миньорския град, които поради тях в този момент ще вървят жадни и неумити доста време.

От понеделник тази седмица Перник и още 10 селища в района са на воден режим, поради незаконното безучастие на кметската и регионалната администрация. Днес перничани се подвигнаха на протест и барикадираха локалното „ В и К” с крясъци и плакати, поради рецесията с водата и фрапантния спад на язовир „ Студена “. Местните стартираха и подписка със заслужено искане за санкции за досегашната кметица Церовска и регионалната шефка Соколова.



Така с протести и митинги стартира кметуването на новия властник на тогавашния град на рудничарите Станислав Владимиров от Българска социалистическа партия. Той няма никаква виновност за основаната рецесия с живителната течност. Отговорността е на Церовска и Соколова от ГЕРБ. Оказа се, че шефът на ВиК Иван Витанов, който локалните шеговито назовават Ваньо Сушата, съответно е предизвестил с писмо за опцията от безводие, само че то е било потулено от безхаберни служители. Затова написа локалния уебсайт „ За Перник”, който разгласява и клише от писмото.



Загубилата изборите с малко, само че комай вечно, досегашна кметица Вяра Церовска, евентуално е предходна в конспиративност, тъй като никой кореспондент до момента не я открива за коментар на въпроса – къде е покрила писмото за наближаващата суша и за какво не го е посочила преди локалния избор?

Впрочем, тя каквото и да изяснява със задна дата е безсмислено, тъй като явно водоемът е източен едно към гьотере, както споделя народът, а за похлупак на всичко и водопреносната мрежа тук е надупчена като швейцарско сирене и 75 на 100 от водата се губи по нея.



Областната шефка Ирена Соколова пред бнт пък се прави на нито лук яла, нито на лук мирисала и прехвъля отговорностите към „ В и К” и Министерство на регионалното развитие. Чудно дали в действителност не знае, че тя е представителят на страната в обастта, близкостояща до столицата! Или в действителност мъчно схваща тези зависимости, както и своята отговорност. Каквото и да е, в действителност пристигна време министър председателят да си разчисти гнилите круши в кошницата, тъй като обществото ни е зажадняло за честност и правда и от ден на ден губи самообладание. И сигурно в Перник няма да мирясат, до момента в който виновниците за сушата там – безхаберните кметски и регионални служители, не бъдат осъдени.

Перник на воден режим от през днешния ден

Бедствената обстановка в Перник заплашва да стане лавинообразна и в доста други градове с безводие – Враца, Ботевград, Плевен, Ловеч, Симеоновград, както и десетки селца. Във всички тях има хиляди админи на бюджетни хранилки, които като пернишките нищо не вършат, до момента в който не ги сполети бедствието. И чак тогава стартират да викат „ Неволята...”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР