Така и не научихме урока как да наложим на „онези

...
Така и не научихме урока как да наложим на „онези
Коментари Харесай

Задкулисието – кратък курс „Как да се ограби цял народ“

Така и не научихме урока по какъв начин да наложим на „ тези във властта “ да ни почитат и да се преценяват с ползите на жителя. Не проумяхме, че бай Иван, вуйна Пена и студентът Х са равни на Борисов, Пеевски и Доган единствено дето вторите умеят да крадат и лъжат повече от останалите. Вместо да бъдат ударени през пръстите мнозина им се мазнят с концепцията да бъдат видяни и по някакъв метод възнаградени, я с пост, далаверка или непосредствено с пачки от чекмеджето. Жертвите още веднъж и още веднъж дават властта в ръцете на хора, които плачат за пандиза по цялата гама на Наказателния кодекс.

Задкулисието е това мистериозно нещо, което носи знаците на корупцията, фалша и злоупотребите с власт. То основава гневната картина на чиновническия произвол, продажността на правосъдната система, достигнала самобитен пик в прокуратурата, тоталният фалш в цялата система от институции.

За кой път водим този диалог? Сега обаче имаме мощен коз в ръцете си – следствието и глобите по закона „ Магнитски “ в Съединени американски щати. Определени кръгове, най-вече към Пеевски и Движение за права и свободи, пробваха да манипулират информацията като подвигнаха звук, че липсват доказателства и даже се оплакоха, че Вашингтон се намесва във вътрешните работи на България. Истината е, че извън ни показаха лица от задкулисието, които олицетвряват дълбоката страна.

Това че мъчно проумяваме сходни сигнали, демонстрира всеобщото мнение: „ Дреме му на Пеевски за американските наказания, той от дълго време е трансферирал компаниите и милионите си на други лица “. Най-тъжното е, че може и да е правилно. Много нашенци се възхищават на това и завиждат, тъй като знаят, че контролните органи и прокуратурата няма да създадат нищо, с цел да проверяват същински същият този Пеевски. И в случай че той е съумял да укрие добитите по подозрителен метод милиони, то е, тъй като от дълго време осведомените за следствията в Съединени американски щати Борисов, Цацаров и Гешев, са го предизвестили тавреме, с цел да предприеме съответните ограничения. Споменатите значими лица са представители точно на задкулисието и се грижат за своите. То включва олигарси, близки до властта, членове на масонски ложи, ортаци в сенчести бизнеси, клиенти за публични поръчки, остарели и нови ченгета, закърмени с постулатите на Държавна сигурност, политици,продали се на мафиотизирани групировки и непознати служби.

И това не е нещо ново. Още след 9 септември 1944 година задкулисието – руско и на компартията у нас издига поредно няколко фрагмента, близки до Кремъл, с цел да утвърди на върха след Априлския пленум Тодор Живков. Създадена му е била биография на огромен незаконен началник и значим фактор в съпротивата, какъвто той не е. И до през днешния ден се приказва и потвърждава, че той е бил агент-провокатор на прословутия полицейски началник Никола Гешев. Така или другояче е бил подвластен и от Москва, и от тези кръгове в България, които са знаели неговата загадка. Затова толкоз се е страхувал от първия зам-министър на Министерство на вътрешните работи Григор Шопов. Говори се и за подмолната война, която води той от името на чавдарци (членовете на партизанския отряд „ Чавдар “) против антонивановци (пловдивския отряд „ Антон Иванов “). Догадките към момента са обект на мнения, което потвърждава, че тематиката за задкулисието освен не е избледняла, а е все по-актуална.

По-късно, към този момент във времето на демократичните промени цели държавни управления бяха в плен на задкулисието. По времето на Андрей Луканов това бяха уредниците на новия строй чрез „ алените куфарчета “ и източването на външно-търговските сдружения. Те родиха първите милионери, които от своя страна започнаха да дърпат конците на избрани кръгове у нас.

След Луканов водеща роля м този развой имаше основателя на Мултигруп Илия Павлов. И той бе свързван със среди от Държавна сигурност. И по този начин беше. Министри от държавното управление на проф. Беров и това на Симеон Сакскобургготски баха свървани с Павлов. Стремежът към доминиране в задкулисието тогава роди силовите групировки и кървавите саморазправи.

Последва раждането на кръга „ Олимп “ на " синьото " ръководство.

Дсоло след него избуя кръгът към Спас Русев, кадър на комсомола и Държавна сигурност, който пък образува първокласен клуб от управленци като Милен и Георги Велчеви, Красимир Катев и други Зад тях застана съветската Внешторгбанк, считана за банката на Кремъл и Путин.

През всичкото това време растеше и укрепваше различен фланг на задкулисието – моделът #Кой – създание на Доган и олицетворяван от Делян Пеевски. Първоначално банкерът и притежател на КТБ Цветан Василев бе считан за част от този кръг, само че когато банката му бе ударена, а активите разграбени, стана ясно, че е отказал да играе по тяхната свирка. Сега ближе рани в Белград, а Пеевски, Доган, Борисов и приятелите им разделят плячката…

Борисов, който е типичен артикул на задкулисието по някое време сътвори собствен подмолен тим. В него влязоха негови приятели от времето на групировките, новоолигарси, висши ченгета и магистрати, най-вече в средите на прокурорите.

Последваха няколко стълкновения с #Кой, които принудиха двете страни да седнат и да се схванат. Така се роди най-уродливата форма на подмолно ръководство, която не просто опустоши хазната, само че заплаши националната сигурност и изобщо съществуването на българската нация.

През всичкото това време наблюдаващи и коментатори обясняваха всички тези мътни процеси с значимата роля на митични кръгове като „ Монтерей “ и „ Банкя “. Създаване и трансформации на банки, групировки и цели браншове на стопанската система се обясняваха с решенията на ген. Любен Гоцев, даже когато той към този момент бе на напреднала възраст.

Днес моделът #Кой е проведен, стимулиран и решен да води война за завоюваните позиции и милиарди. Което прави тематиката за задкулисието остро настояща.

Последният шлагер е " информация " за загадка вечеря в разкош ресторанта на комплекса „ Есте “ на Кирил Домусчиев, на която участвали водачи на водещи партии. Там бил показан и номинираният по-късно за министър председател Пламен Николов. Случката е ден преди Има Такъв Народ да получи мандата от президента Радев. Дори това да е единствено слух, той демонстрира, че моделът „ задкулисието сподели “ е жив и жилест. Непрозрачните дейности на политиците постоянно раждат клюки.

Не е елементарно да се приказва с числа и обстоятелства за задкулисието, тъй като силата му е в непрозрачността и тайнствеността. Участниците в него заобикалят обществените изяви, а Борисов, Пеевски, Гешев и Цацаров настойчиво отхвърлят принадлежността си към сходен кръг, което е разумно. Разграбването на страната и деградацията на политическия хайлайф обаче са факт. Загубите за страната също са факт и се пресмятат на десетки милиарди.

Затова би трябвало да си учим уроците и да извличаме поучения от грешките си. Цялото това непоносимо задкулисие съществува, тъй като го храним ние и поносим безобразията му. Надяваме се американци да го ударят, руснаци да му се ядосат за неуредени сметки или членовете му да почнат да се самоунищожават поради незаслужено систематизиране на заграбеното.

Това е тъжно. Очертава се отново да роним сълзи за неслучилото се мечтано. Не е ли по-добре да се вземем в ръце, да си раздвижим мозъците и задниците и да заставим „ тези там горе “ да ни служат. Както са създали други нации, мамка му.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР