Така и не е ясно кой е предложил първият ден

...
Така и не е ясно кой е предложил първият ден
Коментари Харесай

Не е ясно кой е предложил първият ден болничен да не се заплаща

Така и не е ясно кой е предложил първият ден от болничния да е за сметка на болния. Финансовият министър Владислав Горанов разяснява пред публицисти, че решението е на съдружния съвет.

Оказва се, че Менда Стоянова и Юлиан Ангелов се изказали неподготвени . И двамата не участвали на съвета и по тази причина неверно коментирали концепцията.

Много разбори демонстрират, че ще се понижи склонността за злоупотреби, защото сходна процедура има в 2/3 от европейските страни , акцентира финансист номер едно. Екстремално нарастнали болничните дни за няколко години. Предложението е на ръководещата коалиция, посочи Горанов. За готовността за митинг на синдикатите министърът акцентира: " Това е политическото ни решение ".
 Няма 100% правдивост за болничните, безапелационна Менда Стоянова
Няма 100% правдивост за болничните, безапелационна Менда Стоянова

Предстои да се сформират текстовете с изключения

Припомняме, че мярката беше показана през вчерашния ден след среща сред ГЕРБ и Обединените патриоти в лицето на Каракачанов и Симеонов.

Малко по-рано през днешния ден от думите на ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова стана ясно, че се мисли за изключения, като да вземем за пример за майките на деца и болнични в резултат на трудови злополуки. Тя разяснява концепцията с думите: " Няма 100% правдивост ".
 Движение за права и свободи срещу скритото нарастване на осигурителната вноска
Движение за права и свободи срещу скритото нарастване на осигурителната вноска

Засягат се и права на служащи

От Движение за права и свободи бяха безапелационни, че не поддържат обявеното през вчерашния ден предложение, защото съгласно тях това е прикрито нарастване на осигурителната вноска.

От своя страна синдикатите също остро нападнаха концепцията и предизвестиха, че в случай че тя бъде призната, те ще поведат хората на митинг.

Заради рецензиите към концепцията първият ден от болничните да не се заплаща, Обединените патриоти отхвърлиха те да са нейни създатели и подчертаха, че това било концепция на ГЕРБ и по-конкретно - на финансовия министър Владислав Горанов.
 КНСБ: Борисов да се отдръпна за болничните, ще поведем хората
КНСБ: Борисов да се отдръпна за болничните, ще поведем хората

АИКБ: Докато се вършим на заболели, вместо да работим, ще ни е това дереджето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР