Така е озаглавена статия в британския вестник „Дейли експрес“ по

...
Така е озаглавена статия в британския вестник „Дейли експрес“ по
Коментари Харесай

„Дейли експрес“: Вироглавият Орбан се срещна с Борисов

Така е озаглавена публикация в английския вестник „ Дейли експрес “ във връзка на визитата на премиера Виктор Орбан в България, оповестява БНР.

Вироглавият маджарски водач Виктор Орбан се среща с българския му сътрудник Бойко Борисов, с цел да разиска влошаващите се връзки на неговата нация с Европейски Съюз, написа „ Дейли експрес “. Националистическата, крайнодясна и антисемитска изразителност на Орбан се трансформира в бодил в петата на блока през последните години, като напрежението продължава да пораства, откогато стартира българското председателство на съюза предишния месец, добавя изданието.

Борисов ще се опита да понижи напрежението, само че задачата му стана доста по-трудна, откакто Орбан произнесе гневна тирада против Брюксел и предизвести за „ скупчването на тъмни облаци “, като разгласи, че неговата страна е последният бастион в битката против ислямизацията на Европа, разяснява „ Дейли експрес “.

Унгарският министър председател е на път да завоюва трети следващ мандат от четири години на изборите на 8 април. Неговата партия „ Фидес “ се радва на огромно болшинство и още една победа евентуално ще раздруса унгарското участие в Европейски Съюз, който изпитва усложнения да се сплоти преди Брекзит, отбелязва „ Дейли експрес “.

Орбан: Поздравих Борисов за сполучливите му контакти с Турция >>

"Благодаря на Виктор Орбан за поддръжката, тъй като ние знаем какви съседи имаме, какво би могло да се случи при недалновидна политика. Затова съглашението с Турция за мигрантите би трябвало да работи и то да е в интерес на всички европейски страни, освен на България. Отдавна сме изпълнили критериите за Шенген и сме най-надеждната граница в Европейския съюз ", написа министър председателят Борисов във фейсбук.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР