Така че ако Орбан е зъл, Макрон е 15 пъти

...
Така че ако Орбан е зъл, Макрон е 15 пъти
Коментари Харесай

Цитат на деня: Ако Орбан е зъл, Макрон е 15 пъти по-зъл

Така че в случай че Орбан е злобен, Макрон е 15 пъти по-зъл ". С тези думи италианският вътрешен министър Матео Салвини укори публицистите, които се отнасят към унгарския министър председател Виктор Орбан, като към " публичен зложелател номер едно ", съобщи ДПА.

Салвини означи, че Унгария е отказала да одобри 300 бежанци от Гърция и Италия по силата на провалилата се скица на Европейски Съюз за преразпределяне на мигранти, а в това време Франция не е приела 9000. " Така че в случай че Орбан е злобен, Макрон е 15 пъти по-зъл ", сподели Салвини.

45-годишният водач на крайнодясната антиимигрантска партия " Лига " обаче наподобява е объркал сметките, защото 9000 е 30 пъти повече от 300, а не 15 пъти, отбелязва ДПА.

Правителствата на Франция и Италия си разменят нападки откогато Рим затвори пристанищата си за филантропичния транспортен съд " Акуариус " с над 600 мигранти. Миналата седмица, без да загатва непосредствено Салвини, президентът Еманюел Макрон изрази страдание, че Европейски Съюз е заплашен от " сходна на проказа " надигаща се вълна на популизъм. На идващия ден Салвини съобщи, че френският президент " е прекалил с шампанското " и го провокира да одобри мигрантите, които Италия отпъжда./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР